Koffie
Groningen, Groningen, Nederland

3x koffie drinken in Groningen

Koffie drinken in Groningen, er zijn ontelbaar veel mogelijkheden om dat te doen. Maar er zijn er 3 plekken die voor mij uitblinken! Ga eens langs bij Spaak Groningen, dé plek voor de fietsenliefhebber! Drink een kop filterkoffie of espresso bij Black & Bloom, winnaar koffie top 100 van 2016. Houd je meer van kleurtjes, een gezellig sfeertje en vind je het tof om op een schommelstoel je koffietje op te drinken, dan moet je naar P.S. koffie, thee en taart! 

A post shared by niv libner (@nlibner) on

Koffie drinken in Groningen: Spaak Koffie en Koers

Dit verborgen pareltje zit in de Oude Boteringestraat op een niet heel opvallende plek! Het heeft een stoere uitstraling en op een doordeweekse dag zitten studenten hier te werken, met een goede kop koffie in hun hand. Iedere zaterdagochtend, rond 10:00, verzamelen allemaal wielrenners hier om, voor of na hun inspannende fietstocht, een kop koffie te drinken. Ik ben weg van deze plek, alhoewel ik helemaal niet zo’n fietsenfanaat ben! Zeker de moeite waard om hier langs te gaan als je in Groningen bent.

Spaak Koffie en Koers – Oude Boteringestraat 66

koffie drinken in Groningen

Koffie drinken in Groningen bij de stoere plek Black & Bloom

Deze plek moét je hebben bezocht als je in Groningen bent. Onlangs stond de eigenaar van Black & Bloom, Gerben Engelkens, in de Quest. Voor de lekkerste kop koffie moet je volgens de Koffie Top 100  bij Black & Bloom zijn (in 2016 won Black & Bloom deze prijs)! Dat schept hoge verwachtingen, dus ik besloot de proef op de som te nemen. Ik ging hier samen met mijn vriend heen en ik kan je vertellen dat dit echt een plek is voor mannen. Hier heb ik een café latte gedronken en mijn vriend koos voor de proeverij, waarbij je filterkoffie krijgt. Ze weten hier echt wat ze doen en dat is ook te proeven aan hun koffie. Ondertussen hebben wij een potje ‘4 op een rij’ in 3D gespeeld, dat kan hier gewoon. Deze plek heeft een heel ongedwongen sfeer, de werknemers zijn klantgericht en zeer bekwaam in hun vak!

Black & Bloom – Oude Kijk in ’t Jatstraat 32

koffie drinken in Groningen

P.S. koffie, thee en taart

Je zou bijna kunnen zeggen dat deze plek de tegenhanger is van Black & Bloom. Waar Black & Bloom stoer is, is P.S. wat fijner. Onlangs hebben ze de zaak gerenoveerd en ik vind dat dat goed heeft uitgepakt! Ze hebben 4 schommelstoelen aan de voorkant, zo kun je fijn mensen kijken. Daarnaast hebben ze een lange bank waar meerdere tafeltjes staan, zodat je daar lekker kunt zitten. Hier kun je naast de heerlijke koffie, ook speciale thee én lekkere taart bestellen. De sfeer is goed, ik zou hier zelf alleen eerder heen gaan met een vriendin dan met mijn vriend (daar is Black & Bloom dan wel weer geschikt voor). Na de renovatie hebben ze een kleurenpalet gekozen die nog steeds erg vrolijk en fel is, maar waarbij alles wat meer op elkaar is afgestemd dan daarvoor. Soms lijkt het van de buitenkant erg druk te zijn, maar neem altijd even een kijkje binnen want achterin zijn vaak nog wel tafeltjes vrij.

P.S. koffie, thee en taart – Oude Kijk in ’t Jatstraat 24

Dit artikel is geschreven door gastblogger Danielle.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply