Mechelen
Antwerpen, België, Mechelen

3x lekker verfrissend in Mechelen

De zomer is al een tijdje in het land en dat zullen we geweten hebben. De thermometer tikte al meermaals de 30 graden aan en daar lijkt weinig verandering in te komen. Maar ons hoor je niet klagen. In Mechelen zijn er genoeg plekken waar je een verfrissende snack kan halen op een heerlijk warme zomerdag.

Zomer en ijsjes, twee dingen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat kunnen we natuurlijk niet aan ons laten voorbijgaan. Maar té veel ijs is natuurlijk nooit goed. Daarom stellen wij jou twee gezonde, maar daarom niet minder lekkere, alternatieven voor. Wil je toch een klein beetje zondigen? Kies dan voor een heerlijke milkshake.

#1 Moochie Frozen Yoghurt in Mechelen

In het centrum van Mechelen kan je Moochie vinden. Moochie biedt frozen yoghurt, een gezondere versie van roomijs want het bevat minder calorieën, suikers en vetten. Yes! Bovenop je frozen yoghurt kan je nog kiezen uit tal van lekkere toppings. Je kan je laten gaan met vers fruit, koekjes, chocolade en snoep!

Leuk om te weten: de frozen yoghurt die je bij Moochie krijgt is gemaakt van verse, magere én biologische yoghurt. Verder kan je kiezen uit vier verschillende formaten voor je ‘ijsje’. En dit alles in een super gezellig interieur.

Maar dat is niet alles wat Moochie te bieden heeft. Naast de frozen yoghurt kan je bij Moochie ook terecht voor verschillende soorten bubble tea en zogenaamde energy cups met bijvoorbeeld cruesli en mango (zie omslagfoto).

Moochie Frozen Yogurt – IJzerenleen 1, Mechelen

Mechelen

Mechelen

#2 Happiness on a stick: Moon pops ijslolly’s

Houd je het liefst van iets simpeler? Dan kan je altijd in Mechelen terecht voor ijslolly’s die uitsluitend bestaan uit fruit. De ijsjes, of ‘Moon pops’, zitten boordevol fruit en verse vruchten die je doen hunkeren naar warme zomeravonden. Bovendien zitten er geen chemische smaak- of kleurversterkers in de Moon Pops.

Je kan Moon Pops vinden in koffiebar Kaffee-Ine of in één van de 2m² kleine paviljoentjes  aan de ingang van de Kruidtuin. Ga hier zeker eens langs voor de “Hottest  ice  in  town”. Naast Moon Pops kan je er ook terecht voor heerlijke iced lattés en huisgemaakte limonades.

Kaffee-Ine Take Away – Bruul 133, Mechelen

Mechelen

#3 My milkshake brings all the boys to the yard: MLKSHK Bar

Aan de overzijde van Kaffee-Ine vind je MLKSHK Bar. Je kan kiezen uit verschillende heerlijke milkshakes op basis van vers gedraaid vanille-ijs en vers fruit. Naast de klassieke milkshakes kan je bij MLKSHK Bar ook terecht voor bijzondere smaken. Deze milkshakebar is een echt instagram-perfect plaatse met haar mooie scandinavische stijl, leuke decoratie en prachtige verse bloemen. Zeker een bezoekje waard!

MLKSHK Bar – Bruul 133, Mechelen

View this post on Instagram

Milkshakes for lunch 🙈 #mlkshkbar #soflair

A post shared by Flair België (@flairbelgie) on

Dit artikel is geschreven door gastblogger Leen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply