Den-Haag, Nederland, Zuid-Holland

Gezond en snel eten doe je hier – 3x Poké Bowl in Den Haag

Twee jaar geleden at ik mijn eerste Poké Bowl in Den Haag op een foodfestival. Ik wist niet wat ik mee maakte! Als groot sushi fan was ik echt direct lyrisch enthousiast over dit goedje dat is overgewaaid uit Hawaï. Later at ik een poké bowl in Utrecht, met een Japans biertje erbij, dat dan weer wel. Maargoed, sushi en Japan gaan dan ook wel weer hand in hand met elkaar natuurlijk.

Jullie begrijpen dat ik natuurlijk door het dolle heen was toen ik het eerste poké restaurant spotte in Den Haag! Ondertussen zijn er al meerdere locaties waar je dit heerlijke gerecht kunt scoren en ik ga jullie vertellen waar. Ik zal eerst even vertellen wat een poké bowl is, voor de lezers die deze laatste trend op foodgebied gemist hebben.

Een Poké Bowl [spreekt uit als: poh-kay] is oorspronkelijk een combinatie van rijst, salade, rauwe vis en diverse toppings. Ondertussen is het zo populair aan het worden, dat er meerdere variaties mogelijk zijn, zelfs voor de niet-rauwe-visliefhebbers. De meeste restaurants hebben ‘signature’ bowls, waarbij de lekkerste variaties al voor jou bedacht zijn. Natuurlijk kun je hem ook helemaal zelf samenstellen, al maakt dat het er niet makkelijker op door alle (lekkere) keuzes die je moet maken! #Luxeprobleem. Hieronder laat ik jullie de leukste plekjes zien waar je een Poké Bowl in Den Haag kunt eten!

Waan je in Hawaï Ohana Poké 

Alleen door de foto’s die ze op Instagram plaatsen word ik al enthousiast om hier eens naar toe te gaan. Door de bloemenschommel midden in het restaurant, zie ik mezelf al helemaal wegdromen.. zonnetje op m’n snoet, wind door m’n haren, het geluid van een kabbelende zee, typische Hawaï muziek op de achtergrond, alsof ik echt in Hawaï ben!

Poké Bowl in Den Haag

Wakker worden! We hadden het over poké bowls! De Poké Bowl van Ohana; deze was zó lekker! Alles was echt verser dan vers. Ik ben voor een B.Y.O.B. gegaan; Build Your Own Bowl. Daar komen dus al die keuzes bij, zeven stappen in totaal. Je begint met je basis (rijst of sla of een combi tussen beide), gevolgd door jouw keuze vis, dan een marinade, een keuze uit de toppings (edame boontjes, zeewier, mais, mango etc.), dan nog een extra scoop met lekkers (tonijnsalade), een dressing erbij en tenslotte nog 2 toppings (zoals bijvoorbeeld sesamzaadjes, wasabi zaadjes) als finishing touch. KEUZESTRESS! Maar wat een feestje als die bowl dan voor je neus staat. Het water liep me letterlijk in de mond en ik heb er echt van genoten. Vooral als je met stokjes eet, dan doe je er nog langer over. Ohana Poké is echt een aanrader en mijn verwachting is 100% waargemaakt.

Ohana Poké – Prinsestraat 18, Den Haag

Poké Bowl in Den Haag

Kies voor The Poké Bar in foodhal Mingle Mush

Sinds het voorjaar van 2017 vind je naast Den Haag Centraal Station een heuse foodhal. Je hebt hier diverse foodstands en barretjes. Super gezellig, vooral als je met iemand op een centraal punt wilt meeten, of juist als je met een grote groep wilt eten, maar jullie kunnen geen restaurant naar ieders smaak kiezen.

Poké Bowl in Den Haag

Ik kwam net terug van een lange dag werken en was met het OV en had geen zin om te koken, je kent het wel. Ik heb mezelf lekker getrakteerd op een Poké Bowl to go. De keuze bij The Poké Bar is reuze. Ook hier kun je kiezen uit een signature bowl of een zelfgemaakte bowl. Hoewel die eerste optie een snellere keuze zou zijn, heb ik hem toch weer zelf samengesteld. Omdat ze de bowl voor mijn neus aan het bereiden waren, kon ik zien dat hij met liefde en zorg bereidt werd en daardoor heb ik thuis heerlijk zitten smullen van deze ware traktatie!

Vanaf november 2017 heeft The Poké Bar ook op de Grote Halstraat een locatie.

The Poké Bar – Anna van Buerenplein, Den Haag

Poké Bowl in Den Haag

Voor een snelle en gezonde hap ga je naar Poké Labs

Dit is de allernieuwste poké aanwinst in Den Haag, op de Korte Poten. Als ik heel eerlijk mag zijn.. de Poké Bowl was erg lekker, daar heb ik niks op aan te merken. Want ook hier kun je hem geheel zelf samenstellen voor een leuk prijsje. Zit je er gezellig en knus? Dat iets minder. Voor een snelle hap of een Poké to Go – helemaal perfect! Ben je net als ik meer van de sfeer en warmte? Dan is een van de bovengenoemde plekjes net wat gezelliger. Je bent hier vooral op een goede plek als je even een snelle en gezonde hap zoekt!

Poké Bowl in Den Haag

Poké Labs – Korte Poten 23, Den Haag

Krijg je niet genoeg van Poké Bowl in Den Haag?

Kun je niet kiezen uit de drie bovenstaande aanbieders? Dan kun je ook nog naar de Buddha Bowl op het Prins Hendrikplein gaan. Hier bieden ze naast de poké bowl ook nog heel veel andere bowls aan, zoals smoothie bowls en vegan bowls. Deze locatie vind ik zelf erg gezellig! Ook bij Hofhouse (andere kant van Centraal Station, richting de stad) heb je tijdelijk pop-up Madame Goa, waar je terecht kunt voor dit heerlijke gerecht. Wederom is de keuze reuze als je het hebt over Poké Bowls! En niet geheel onbelangrijk; je kunt via diverse bezorgers (zoals Deliveroo en Foodora) ook bij alle bovenstaande restaurants bestellen!

Waar eet jij jouw favoriete Poké Bowl in Den Haag?

Trek gekregen in Aziatisch eten? Check out Aqua Asia Club in Rotterdam! 

Dit artikel is geschreven door gastblogger Daisy.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply