koffie hotspots in Gent
België, Gent

5x koffie hotspots in Gent

Gent is een stad, gelegen in België, die bij uitstek geschikt is voor een roadtrip om een weekend weg te gaan. Op nog geen 1,5 uur rijden van Nederland kun je deze historische stad al bezoeken. Hoewel de stad veel historische bezienswaardigheden heeft en je er veel soorten Belgisch bier kunt drinken, zijn er ook veel koffie hotspots in Gent. Daarom zetten we deze voor je op een rij, deze plekken moet je bezocht hebben.

Drink koffie in een historisch pand bij Le pain quotidien

Midden op het plein in Gent vind je Le pain quotidien, later kwam ik erachter dat dit onderdeel is van een Belgische keten die zelfs in Nederland te vinden is. Het is gevestigd in het Pakhuis, waar je onder meer de Sissyboy en de Man at work vindt, samen met de Albert Heijn. Ze serveerden hier hele fijne koffie waarbij je een klein reepje chocolade krijgt op een lepel, heerlijk. We kozen tevens voor een Eclair en ook die was meer dan prima. Hoewel het eten en drinken heel lekker was, was het toch vreemd dat je meer geld moest betalen voor een Eclair als je hem ter plekke op at. Dit scheelde bijna de helft! Je snapt: wij hebben die Eclair onderweg opgegeten.

Le Pain Quotidien – Korenmarkt 16, Gent

koffie hotspots in Gent

Koffie drinken terwijl je je was kunt doen bij Wasbar

Wasbar is een ontzettend leuke bar die helemaal pastelkleurig is! Deze tent is heel gezellig en huiselijk ingericht. De naam van Wasbar verraadt het al: je kunt hier je was doen! Voor €5,- kan je je was wassen en voor nog eens €2,50 kan je je was drogen. Op maandag kost het zelfs maar €5,- om dit te doen. Niet verkeerd om hier te genieten van een lekkere koffie terwijl de wasmachines hun werk doen. Ook zonder vieze was is dit een hele leuke hotspot om te bezoeken door de huiselijke sferen. Wij kozen voor een koffie met marshmallows en kozen een brownie.

Wasbar – Korenmarkt 37, Gent

koffie hotspots in Gent

De beste koffie drink je bij Koffeine

Ook Koffeine heeft een hele huislijke sfeer waarbij je merkt dat de eigenaar verstand van koffie heeft. Het zit wat verscholen in een zijstraat en alles dat verkocht wordt is lekker. Wij kozen een chocoladetaart en een applecrumble taart naast onze koffie. Als je in Gent bent dan kan je Koffeine en de heerlijke koffie eigenlijk niet overslaan. Fun fact: Koffeine maakt gebruik van koffiebonen afkomstig uit een Gentse branderij.

Koffeine -Lange Kruisstraat 6, Gent

koffie hotspots in Gent

Geniet van een koffie bij je budgetproof ontbijt bij Barista

Per toeval liepen we tegen de koffie hotspot Barista aan. Dit was meteen een van de fijnste plekken die we ontdekt hebben, juist omdat het enorm budgetproof is. Je kunt hier goedkoop ontbijten en lunchen en ook de koffie proeft naar meer. We kozen een cappuccino met plantaardige melk en dit was heerlijk! Een ideale plek om rustig de dag op te starten. Het is een vrij basic plek die gezellig ingericht is. De tafeltjes zijn klein waardoor je ook echt 1-op-1 met elkaar kunt praten.

Barista – Hippoliet Lippensplein 25, Gent

A post shared by Simon Says (@simonsaysghent) on

Ga naar de populaire koffiebar Simon Says

Voor veel locals is Simon Says een begrip en daarom staat hij ook in dit lijstje: hier moet je zijn geweest. Simon Says is opgericht door – je raadt het vast – Simon, een Londenaar die de metropoolstad heeft omgeruild voor het charmante Gent. Behalve een koffiebar is dit ook een B&B, waar je voor 110 euro per nacht een kamer voor 2 personen kunt huren (voor 2 personen, inclusief ontbijt en hun heerlijke koffie).

Simon Says – Hippoliet Lippensplein 25, Gent

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply