91 spices
Nederland, Rotterdam, Zuid-Holland

91 Spices: de nieuwe Hidden Gem in Rotterdam

De naam 91 Spices klinkt in mijn oren als een serenade van geuren en specerijen: kardemom, anijs, piment, kruidnagels, nootmuskaat, kaneel, gember, noem maar nog de andere vierentachtig op! Je verwacht zeker verschillende kruiden op je bord en dat krijg, ruik en proef je zeker!

Dit hippe Indiase restaurant is een nieuwe aanwinst voor mijn (tweede) lievelingsstad in Nederland, Rotterdam. Je gaat zeker niet zomaar naar een Indiaas restaurant, maar als je een bezoek heb gebracht aan dit restaurant, denk je er anders over. Voor mij geldt dat ik altijd al iets met India gehad heb. Ik heb daar gewoond toen ik klein was en de cultuur spreekt me erg aan, voornamelijk de eetcultuur. Dus als ik ergens in Nederland een goed Indiaas restaurant vind, dan word ik gewoon helemaal enthousiast van!

91 Spices

Spices eten

91 Spices is niet een doorsnee Indiaas restaurant: het restaurant is erg mooi ingericht. Het heeft een elegante uitstraling maar toch doet het me meteen denken aan India. Ik word begroet door een zeer vriendelijke gastheer. Hij is heel zeker van zijn zaak. Op het menu hebben ze natuurlijk gerechten die herkenbaar zijn voor veel mensen, net zoals Chicken Tikka Masala, maar ook typische gerechten uit verschillende streken in India zoals, Lasooni Methi Paneer. Heb je liever wat mildere smaken, kies dan de gerechten uit het noordelijke gedeelte van India, zoals Rajma Masala. Ga je de uitdaging aan om wat spices te eten, kies dan gerechten uit het zuiden, zoals Kip Madras, of Kerala Prawns. Je moet wel uitkijken als je Vindaloo bestelt. Dit is een zeer pittige curry. Ik vind het zelf te pittig, maar het kan zijn dat je heel goed tegen pittig eten kan.

91 Spices

We hebben uiteindelijk Tandoori grilled mix, Lamb Rogan Josh (een van mijn lievelingsgerechten uit India) en Chapati gekozen. Rijst is wel inbegrepen maar Indiaas eten zonder Chapati is voor mij net zoals biefstuk zonder jus. Eindresultaat: het eten bij 91 Spices is heerlijk!

Dus waarom ga je naar 91 Spices? Ten eerste omdat het eten zo verrukkelijk is! Ten tweede omdat de tent zo hip is. Daarna omdat ze niet alleen maar authentieke Indiaas eten hebben maar ook lekkere cocktails serveren. Last but not least omdat deze hidden gem in Rotterdam heel gemakkelijk te bereiken is!

Meer informatie over 91 spices in Rotterdam:

Openingstijden: Maandag gesloten. Dinsdag tot en met donderdag 17:00 uur tot 24:00 uur. Vrijdag en zaterdag: 17:00 uur tot 01:00 uur. Zondag: 17:00 uur tot 24:00 uur.
Adres: Gelderseplein 46, 3011WZ, Rotterdam

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply