Backyard in Rotterdam
Nederland, Rotterdam, Zuid-Holland

Deze vegan hotspot moet je bezoeken: Backyard in Rotterdam

Niet zo heel lang geleden bracht ik een bezoek aan een nieuwe hotspot, namelijk Backyard in Rotterdam. Eindelijk weer een fijne plek middenin het centrum van deze mooie stad. 

De eigenaren van Backyard zijn niet onbekend met de horeca, ze hebben namelijk nóg een tof bedrijf: The Tea Lab, die in de Westewagenstraat in Rotterdam is gevestigd. Deze twee topconcepten zijn compleet verschillend van elkaar maar zitten op loopafstand van elkaar gevestigd. Een hele slimme keuze, als je het mij vraagt. Rotterdam centrum heeft niet enorm veel toffe hotspots, als je het mij vraagt, maar met deze twee zaken is de toon wel gezet.

Backyard in Rotterdam     Backyard in Rotterdam Backyard in Rotterdam Backyard in Rotterdam Backyard in Rotterdam

Bij binnenkomst word je direct verrast door het prachtige interieur bij Backyard. Het voelt heel urban, alsof je je daadwerkelijk in een achtertuin bevindt. Er staan een gigantische boom, gemaakt van hout en boven tref je overal om je heen graffiti. Je kunt op verschillende plekken zitten en overal is aan gedacht: aan de mensen die een fijne werkplek zoeken en rustig willen werken, aan de mensen die op de bank willen zitten én natuurlijk aan de mensen die ‘gewoon’ aan een tafel willen zitten. Je kunt kiezen of je beneden of boven gaat zitten: het is ontzettend ruim ingedeeld.

Backyard in Rotterdam

Backyard in RotterdamBackyard in Rotterdam

Ik bestelde een heerlijke cappuccino. Het fijne is dat je kunt kiezen uit amandelmelk, sojamelk, havermelk én normale melk. Aan het begin van je bestelling wordt gevraagd welke melk de voorkeur heeft. En het allerbeste? Je hoeft niet extra te betalen voor plantaardige melk. Daar houd ik van! Ook wilde ik iets eten en nam de overnight oats, op aanraden van de medewerkers. Dit is op basis van amandelmelk, met blueberries én met homemade granola. En die granola, die was me een partij lekker! Daarnaast nam mijn vriend een pitaya bowl: dit is een smoothiebowl op basis van dragonfruit. Hij houdt normaliter niet van dragonfruit, maar in dit geval was het enorm lekker. Samen met de cacaonibs, de granola, het verse fruit en de chiazaden was het een hele lekkere, vullende kickstart van de dag.

 

Behalve het ontbijt kan je hier bij uitstek terecht voor een lekkere lunch of een fijn diner. Er is veel keuze, zo kan je shakshuka bestellen, met tofu of met ei, maar ook een lekkere vegan burger of een van de soepen. Tevens serveren ze pulled ‘chicken‘, wat gemaakt is op basis van king oyster mushrooms. Hartstikke vegan, dus! Ben je geen vegan en wil je toch wat toevoegen aan je gerecht? No problem, je kunt kip, zalm, geitenkaas, gebakken ei en meer toevoegen. Zo is er gedacht aan de vegan, de vegetariër en de mensen die wel vlees eten. Toegankelijker kan niet!

Meer informatie over Backyard in Rotterdam

Openingstijden: iedere dag geopend van 9:00 uur tot 21:00 uur
Adres: Korte Hoogstraat 14, Rotterdam

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply