Bakkerscafé Groningen
Groningen, Groningen, Nederland

Waan je in de bakkerslucht bij Het Bakkerscafé Groningen

Het Bakkerscafé Groningen is dé plek waar je de lekkerste broodjes kunt lunchen. Je mag namelijk zelf je broodjes snijden en de keuze is hier reuze. Je waant je bij een echte authentieke bakker; de naam van dit café doet zijn eer aan. Bij binnenkomst komt de bakkerslucht je tegemoet en krijg je honger van al het verse brood dat op je ligt te wachten!

Het Bakkerscafé Groningen is een plek die erg geliefd is en zeker op de zaterdagmiddag moet je je niet laten ontmoedigen om naar binnen te gaan. Vanbuiten lijkt het soms wat druk, maar achter in de zaak is altijd wel een plekje te vinden. Als je door de zaak loopt, kun je niet anders dan de vers gebakken broden zien én ruiken.  Het is hier de bedoeling dat je je eigen brood pakt en snijdt! Een erg slim concept, maar ook erg leuk, want je moet even lopen en je kunt van allerlei soorten brood uit proberen!

Bakkerscafé Groningen

Snij & dip het vers gebakken brood

Er is hier voor ieder wat wils: het lekkerste vind ik zelf het Dipje. Hierbij kun je kiezen voor 3 dips, waaronder bijvoorbeeld zoete uiencompote, tzatziki, aioli, linzendip en kruidenboter. Daarnaast kun je ook kiezen voor luxe beleg, zoals carpaccio of zalm. Warme gerechten mogen ook niet ontbreken, zoals de Stoere Stoof of Hée Gehakt-Bal.  Naast de heerlijke verse sapjes, kun je ook koffie van DutchBeans  krijgen en de biologische Løv thee.

Bakkerscafé Groningen

Zoals je kunt zien op de foto, krijg je het beleg voor de carpaccio los, zodat je verschillende soorten broodjes kunt beleggen! En de dipjes waar ik het eerder over had, kun je ook mee naar huis nemen; voor €2,50 per dip kun je thuis nog even nagenieten! Al met al heeft deze lunch ons ongeveer €20,- gekost, geen geld dus! Voor deze prijs mag je onbeperkt brood pakken en kun je blijven dippen tot je dips echt op zijn. Dit is een fijne, gezellige uitvalsbasis als je de hele dag lekker door Groningen aan het slenteren bent. Vooral in de wintermaanden zit je lekker warm binnen. In de zomer hebben ze een klein terrasje aan de voorkant, maar dan moet je wel snel zijn!

Meer informatie over Het Bakkerscafé

Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 09:00 tot 18:00 uur, zondag van 10:00 tot 17:00 uur.
Adres: Zwanestraat 26 in Groningen

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply