Bleyenberg Den Haag
Den-Haag, Nederland, Zuid-Holland

Een hele dag in Bleyenberg Den Haag – Deel 1: ontbijt

“Het dakterras van Den Haag”, a.k.a Bleyenberg Den Haag, is al vanaf de opening afgelopen juli een fenomeen in regio Den Haag. Het restaurant is te vinden aan de bruisende Grote Markt in centrum Den Haag. Bleyenberg Den Haag is een plek waar je van ontbijt tot een leuk avondje uit terecht kan. Als introductie tot dit nieuwe concept, zal ik een reeks van items posten over alles wat hier zoal te beleven valt.

Deel 1: Ontbijt bij Bleyenberg Den Haag?

Om maar te beginnen bij het begin, ging ik op een mooie zonnige winterochtend naar mijn favoriete plekje: Bleyenberg Den Haag. Ik ben hier wel vaker geweest voor een drankje op het terras, maar nog nooit voor een ontbijtje. Enfin, ik kwam De Kantine binnen en werd hartelijk gegroet door een van de medewerkers. Zakenlui vulde de ruimte, wat de perfecte combinatie maakte van druk en rustig (lees: je bent niet die ongemakkelijke enige klant waar niemand op zit te wachten en het is niet zó druk dat je nauwelijks rustig je ontbijtje kan opeten of de volgende klant zit al op je tafeltje te azen).

Wat te kiezen bij Bleyenberg Den Haag?

Goed, ik heb dus een lekker plekje kunnen vinden aan een hoog tafeltje. Voordat ik ook maar m’n jas uit kon doen staat er zo’n gezellige hipster medewerker naast me, die zelf ook al aangeeft dat hij ietwat vroeg is met vragen of ik iets wil drinken. Ik begin daarom maar gewoon met een cappuccino. Toen hij even later terugkwam, vroeg ik hem nog wat dingen over de kaart. Ik ben blijkbaar de enige leek in de wereld die niet weet dat een klein stukje bananenbrood (zeker iemand van mijn postuur) genoeg is voor ontbijt en lunch. Onder het motto “yolo, stufi is toch net binnengekomen” bestel ik bananenbrood en een croissantje.

Ervaring met het ontbijt bij de Kantine in Bleyenberg Den Haag

Even later kreeg ik het bananenbrood met moeite op en zag in m’n ooghoek dat croissantje nog liggen. Since momma didn’t raise a quitter en ik principieel tegen het verspillen van eten ben, ben ik blijven zitten totdat het croissantje op was. De medewerkers zullen zich wel afgevraagd hebben waar ik zo lang over deed.

Zonder flauwigheid, het ontbijtje zag er machtig mooi uit. Niet geheel onbelangrijk: het gevreesde bananenbrood smaakte enorm goed! Ondanks de struggle, smaakte het croissantje er zeker niet minder om. Je hoeft niet te reserveren, vaak is er plek genoeg.

 

Bleyenberg Den Haag

Bleyenberg Den Haag

Meer informatie over Bleyenberg Den Haag

Adres: Grote Markt 10, 2511 BG Den Haag
Openingstijden: Vanaf 9:00 uur kun je doordeweeks terecht voor een ontbijt in de Kantine, op zondag is de Kantine geopend vanaf 10:00 uur

Dit artikel is geschreven door gastblogger Karlijn.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Een hele dag in Bleyenberg in Den Haag - Deel 2: Lunch at

    […] ben ik al bij Bleyenberg in Den Haag geweest voor een lekker uitgebreid ontbijt (lees hier mijn ervaring). Maar, er is zo veel meer te beleven op deze leuke hotspot. Daarom ben ik terug gegaan voor een […]

  • Reply Borrelen en op stap bij Bleyenberg in Den Haag: alles is hier mogelijk! at

    […] de eerste twee delen over ontbijt en lunch bij Bleyenberg Den Haag werd het wel duidelijk dat je bij Bleyenberg Den Haag lekker kunt […]

  • Leave a Reply