dag in Amsterdam
Amsterdam, Nederland, Noord-Holland

Hang de toerist uit in Amsterdam: dag in Amsterdam

Wil je een dag door brengen in Amsterdam? Laat je inspireren door onze dag in Amsterdam! Het eerste artikel op Chapter Adventure over één dag in een stad. De dag wordt doorgebracht in de hoofdstad van ons kikkerlandje.  

We waren dit keer in Amsterdam en hadden de auto geparkeerd in de parkeergarage Olympisch Stadion. Hier betaal je, als je na 10.00 uur parkeert, maar €1,-. Vervolgens neem je de tram naar het centrum. Vanaf de parkeergarage neem je de tram richting de Albert Cuypmarkt. Deze dag markt staat garant voor uren vol winkelen en rondsnuffelen bij de uiteenlopende stands, die van koffers en schoenen tot groenten en vis verkopen.

Om een heerlijk Hollands gevoel te hebben, hebben wij een fiets gehuurd bij I Am Bike. Huur je fiets voor €12,-, boek een fietstour of ga met z’n vieren fietsen op een fiets voor 4. Op zoek naar een goedkopere oplossing? In Amsterdam zitten genoeg fietsenwinkels waar je ook een fiets kunt huren of huur een OV fiets. Ik ben echt een voorstander van een stad leren kennen op de fiets. Je kan om je heen kijken, het voelt net alsof je er woont en tegelijkertijd ben je sportief bezig.

We zijn de ochtend begonnen bij Corner Bakery, een kleurrijk hotspot waar je super vrolijk van wordt. En dan hebben we het nog niet eens over de menukaart gehad! Deze plek is een Instagram walhalla en maakt al jouw unicorn dreams waar. Corner Bakery zit op twee locaties in Amsterdam, de Johannes Vermeerstraat 40 en het Koningin Wilhelminaplein 60-62. Daarna hebben we ons fietstocht doorgezet richting de Dam. Ondertussen fietsen we langs het Museumplein, onder het Rijksmuseum en over de verschillende grachten richting de Dam waar we uitkomen bij het hotel TwentySeven. Bij Bar TwentySeven kan je een cocktail drinken op unieke locatie waarbij je onwijs luxe erbij zit, zonder je pumps of pak aan te trekken.

dag in Amsterdam

In het centrum heb je natuurlijk de Dam, Madame Tussaud voor de echte toerist, en de winkels die je in iedere stad terug kan vinden. Als je door de drukke straat Kalverstraat loopt, koop dan even een stroopwafel bij Stroopwafels van Wonderen. Net even wat anders, maar wel een heerlijke Hollandse hap. Zin in nog meer winkels? Fiets naar de leuke 9 straatjes en wandel door de straten. Hier vind je geen grote ketens, maar leuke lokale winkels en horecagelegenheden. Ik vind dit een geweldig stukje als je naar Amsterdam gaat om te shoppen. Via de officiële 9 Straatjes website vind je alle info terug over deze negen heerlijke straten.

dag in Amsterdam

Koop onderweg wat lekker broodjes en fiets naar het Vondelpark. Een heerlijk groot park om doorheen te fietsen, maar ook zeker om even te relaxen. Wij sloten de dag af waar we begonnen! Het Olympisch Stadion, daar is ook de hotspot Mama Kelly te vinden. In Amsterdam is Mama Kelly van top tot teen roze. Persoonlijk vind ik dit echt een uniek en tof concept wat werkelijk helemaal uitgedacht is. Vooral niet onbelangrijk: ook het eten is er echt heerlijk. Zeker een aanrader om de dag te beginnen en eindigen bij Olympisch Stadion.

MaMa Kelly in Amsterdam

Wat doe jij het liefst als je een dag in Amsterdam bent?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply