Eindhoven, Nederland, Noord-Brabant

6x de allerleukste koffie hotspots in Eindhoven

Eindhoven, de lichtstad, de stad waar PSV vandaan komt, de industriële stad. Maar behalve deze feiten, zijn er ontzettend veel fijne koffie hotspots in Eindhoven. Waar moet je zijn voor je dagelijkse portie cafeïne? Wij vertellen het je.

De grote favoriet onder de koffie hotspots in Eindhoven: DENF

Met stipt op nummer 1 kiezen we DENF als een van onze favoriete koffie hotspots in Eindhoven. DENF is van Daan, een man die heel veel passie voor koffie heeft. Zijn werknemers zijn net zo gepassioneerd! Als je hier wat vaker dan normaal komt dan onthouden ze precies wat je graag drinkt, ik kwam altijd voor een havermelk flat white. Nu werk ik dan wel niet meer in Eindhoven, maar toch heb ik mijn hart hopeloos verloren aan deze geweldige plek. Nog steeds weten deze toppers wat mijn go to drankje is, als ik langs kom. Fun fact: DENF is gevestigd in een oud Philips pand én ze branden hier hun eigen bonen.

DENF – Clausplein 4 koffie hotspots in Eindhoven

Koffie, lunch en ontbijt bij Meneer de Boer

Een hele prettige plek in Eindhoven, waar je een echt huiskamergevoel krijgt: meneer de Boer. Dit is een ontbijtrestaurant met het all-day-breakfast concept. Ze serveren hier koffie waarvan de bonen afkomstig zijn van de Stadsbranderij Eindhoven. Een onwijs budgetproof-plek. Deze plek heeft me enorm verrast: van buiten had ik niet verwacht dat ze zulke lekkere koffie serveerden! Laat je ook verrassen bij deze toffe plek.

Meneer de Boer – Keizersgracht 20

koffie hotspots in Eindhoven

Sfeervol koffie drinken bij Lucifer coffee

Lucifer coffee is een van de eerste plekken die ik bezocht in Eindhoven! Als ik zin heb om even lekker te lunchen en koffie te drinken dan kies ik Lucifer. Zo kan je heerlijk op het terras zitten als het zomer is (winning) en hebben ze hier plekken waar je fijn kunt werken. Bij binnenkomst zie je direct de bar waar de barista’s je koffietje maken. Het pand is enorm sfeervol ingericht door de bakstenen muren en de zithoeken. In de zomer is hun ijskoffie een echte aanrader.

Lucifer coffee – Kleine Berg 47

Een healthy hotspots voor je dagelijke portie geluk: Happiness Café

Liefde is… een overheerlijke carrot cake bij Happiness Café met hun lekkere koffie! Geniet van de meest lekkere baksels van Happiness Café en hun koffie op het terras op een warme zomerdag, of ga juist warm, knus binnen zitten bij deze geweldige plek. De menukaart van Happiness Cafe is enorm healthy. Zo kan je ’s morgens een uitgebreid een “The I-can’t-choose”-platter kiezen, een breakfast bowl of kan je bij de lunch gaan voor een homemade soep en biologische broodjes. Ze hebben de lekkerste sapjes, smoothies én koffie hier, waarvan de bonen afkomstig zijn van Stadsbranderij BeanBrothers. Je kan kiezen voor koemelk, amandelmelk en havermelk.

Happiness Café – Nieuwe Emmasingel 9

A post shared by Coffeelovers (@coffeelovers_nl) on

Koffie drinken tussen de boeken bij Coffeelovers

Waan je tussen de boeken bij boekhandel Van Piere. In deze winkel zit een Coffeelovers gevestigd, dit is onderdeel van een keten. Normaal houden we niet zo van keten, maar dit is een pareltje dat we wel moeten benoemen. Aan de counter bestel je je drankje, en geloof me: er is zoveel keuze dat je soms even niet goed weet wat je moet kiezen. Ze hebben heerlijke taartjes en je zit dus tussen de boeken. Als boekenliefhebber word ik enorm blij van zulke hotspots.

Coffeelovers – Nieuwe Emmasingel 44

A post shared by CoffeeLab (@coffeelabuc) on

Pal naast het station: de heerlijke koffie van Coffeelab UC 

CoffeeLab is gevestigd net buiten Eindhoven station en als je binnenkomt word je altijd begroet met een lach. Als je zin hebt in een lekkere koffie voor to-go ben je hier aan het juiste adres, maar deze plek is ook heel fijn als je zin hebt om even te zitten en bij te komen. Overal om je heen word je omringt door planten en kan je lekker loungen. Kies voor een plek aan het raam om naar buiten te kijken of ga ’s zomers op het terras zitten. Coffeelab is tevens gevestigd in Den Bosch.

Coffeelab UC – Kennedyplein 244a en  Stationsplein 17

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply