hotspots in Schiedam
Nederland, Schiedam, Zuid-Holland

5x de leukste hotspots in Schiedam

Als je denkt aan Schiedam, dan denk je waarschijnlijk direct aan Jenever.  Maar Schiedam is zoveel meer dan dat. Schiedam staat veel te vaak in de schaduw van Rotterdam. Zonde, want Schiedam heeft genoeg moois te bieden. De stad zit namelijk vol hippe kantoor plaatsen en arty- pop up stores. Het kent ook een historische binnenstad met lange grachten en heeft de hoogste windmolens ter wereld. Het centrum van Schiedam heeft een lange winkelstraat (Hoogstraat) en een overdekt winkelcentrum waar je de grotere ketens kan vinden maar waar je ook de wat kleinere boetiekjes terug ziet. Daarnaast vind je er ook een groot aanbod aan cafés en restaurants. Ik zette voor jullie de vijf leukste hotspots in Schiedam op een rij, waar je na je dagje shoppen, lekker kan genieten van een hapje en een drankje.

Bezoek het jenevermuseum

Oke, een no brainer, maar het Nationaal Jenevermuseum Schiedam. Schiedam staat bekend als jenever hoofdstad van de wereld, dus het museum moet je natuurlijk bezocht hebben als je in Schiedam bent geweest. Het museum bevindt zich sinds 1996 in een voormalige moutwijn branderij en distilleerderij, aan de Lange Haven in Schiedam.

Nationaal Jenevermuseum – Lange Haven 74 in Schiedam

Een wisselende en uitgebreide wijnkaart bij Wijning, Wijn & Beleving

Je raadt het vast al: een wijnbar. Een plek waar je na het werk geniet van een glas goede wijn met hapjes die daar perfect bij aansluiten. De wijnkaart verandert regelmatig. Ze hebben onder andere wijnen uit Frankrijk, Italië en Spanje en importeren hun eigen Duitse wijn. Het pand biedt meer mogelijkheden dan een wijnbar alleen. De ruimte boven de bar wordt benut als workshopruimte. Je moet hierbij denken aan wijnproeverijen en wijncursussen.

Wijning, Wijn & Beleving – Dam 40 in Schiedam

Een van de favoriete hotspots in Schiedam: Restaurant de Noordmolen

Een bijzondere plek om te eten in de hoogste historische molen van Europa. Dit restaurant heeft een gezellige sfeer. Het restaurant is rustiek ingericht om de sfeer van een oude molen te behouden. De kaart wisselt per seizoen dus het is altijd weer een verrassing wat er op het menu staat, maar het is gegarandeerd lekker. Dit is een heerlijke hotspot in Schiedam en zeker een aanrader.

Restaurant de Noordmolen – Noordvest 38 in Schiedam

Neem het 5-gangen verrassingsmenu bij Brasserie Stadhuis

Ik wil meteen als tip meegeven: neem het 5-gangen verrassingsmenu. Iedere keer weer een bijzondere ervaring. De Brasserie is een sfeervolle plek voor een hapje en een drankje. De kaart van Brasserie Stadhuis kenmerkt zich door een klassiek Frans georiënteerde kookstijl, met een eigentijdse twist. Bijzondere gerechten, zonder opsmuk, met pure ingrediënten en volle smaken. Een nuchtere en smaakvolle benadering, die het interieur, de sfeer en de bediening van de brasserie eveneens uitstralen.

Brasserie Stadhuis – Grote Markt 1a in Schiedam

Geniet van de zon op het terras bij Restaurant de Beurs

Bij de Beurs kun je terecht voor een heerlijk kopje koffie uit eigen branderij met huisgemaakte gebak of voor een goede lunch en uiteraard het diner. Maar wat het leukste is bij de beurs is een gezellige high tea of high wining en natuurlijk kan je, als de zon schijnt, heerlijk genieten van het terras met een goed glas wijn of bier van de tap.

Restaurant de Beurs – Dam 2 in Schiedam

Wat zijn jouw favoriete hotspots in Schiedam?

Dit artikel is geschreven door gastblogger Faye.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply