Harvest Coffee Brewers
Nederland, Rotterdam, Zuid-Holland

5x de leukste koffie hotspots in Rotterdam Noord

Rotterdam Noord, ik kom er graag. Mijn vriend heeft me geïntroduceerd in Rotterdam en aangezien hij in het Noorden woont, heeft hij me zo’n beetje iedere hotspot in deze leuke wijk laten zien. Langzamerhand ben ik Rotterdam hierdoor nog leuker gaan vinden. Dus wat is er beter dan het ontdekken van deze hotspots te combineren met mijn andere favoriete bezigheid, namelijk: koffie drinken! Omdat ik de leukste plekjes niet voor mezelf kan houden, deel ik vandaag de allerleukste koffie hotspots in Rotterdam Noord met je.

Hoofdkantoor van Man met Bril koffie

Het Hoofdkantoor van Man met bril koffie

Gelegen in de Hofbogen: het Hoofdkantoor van Man met Bril koffie. Dit is toch wel een bekende koffiebranderij hier in Rotterdam, want de koffie wordt hier gebrand! Hoewel de branderij hier eerst was gevestigd, hebben ze besloten om ook een plekje te openen waar ze hun koffie daadwerkelijk serveren. Een hele open en grote plek waar je kunt genieten van Rotterdamse koffie. Je kunt hier tevens terecht als je fijn wilt flexwerken: er is genoeg ruimte voor jou en je laptop!

Het Hoofdkantoor van Man met bril koffie – Vijverhofstaat 70

De huiskamer van Crooswijk: CROOS

Middenin het centrum van de wijk Crooswijk zit de huiskamer van de wijk, genaamd CROOS. Een plek waar ik al eerder over schreef. In deze wijk zijn namelijk nog maar weinig hotspots te vinden. Croos moest daarom een plek worden waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. De drie dames die deze unieke plek samen hebben opgericht hebben er een fijne plek van gemaakt. Je kunt hier neerploffen nadat je een rondje hebt gefietst rond de Kralingse plassen of als je gewoon even bij wilt komen in het weekend. Een plek waar ik graag kom en dan ook iets zoets kies, want ze hebben daar genoeg keuze!

Croos – Exercitiestraat 2

Eet een hoppertje en drink koffie bij Hopper Noord

Hopper kent inmiddels twee vestigingen, een nabij de Witte de Withstraat en een vestiging in het Noorden. En die laatste, dat is toch wel een van mijn favoriete koffie hotspots in Rotterdam Noord. Een grote, ruime zaak waar je even kunt neerploffen na een wandeling. Ook handig: je kan hier heel goed flexwerken. De mensen die bij Hopper Noord werken begroeten je met een glimlach en je merkt dat ze een passie hebben voor de koffie en producten die ze hier verkopen. Heb je trek in iets zoets? Ga voor een hoppertje, een lekkere, zoete bladerdeegsnack.

Hopper Noord – Zwaanshals 474

 

Koffie en taarten bij Urban Bakery in de hofbogen

Een van mijn favoriete koffiehotspots in Rotterdam Noord blijft toch wel de Hofbogen. En daar zit een andere favoriet: Urban Bakery! Voor de meest lekkere taarten ben je hier aan het juiste adres, zeker in combinatie met de koffie die ze serveren. Er is niet veel ruimte om te zitten, maar dat is niet erg. Geniet van een taartje en koffie om vervolgens de wandelroute langs de Hofbogen te vervolgen.

Urban Bakery – Voorburgstraat 217-219

A post shared by Marloes Jonkman (@foodieloes) on

Echte Italiaanse koffie drink je bij Caffe Booon

Een enorm klein, knus koffiebarretje in de Provenierswijk in Rotterdam. De koffie is geweldig, de lunch is volledig gebaseerd op Italië en je kunt hier heerlijk genieten van het terras op een warme lente- of zomerdag. ’s Winters staat er een vuurkorf buiten, dus ook dan kun je op een zonnige dag genieten van een lekkere lunch, een fijne koffie en de omgeving.

Caffe Booon – Proveniersstraat 31

Wat zijn jouw favoriete koffie hotspots in Rotterdam Noord?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply