koffie hotspots in Rotterdam
Nederland, Rotterdam, Zuid-Holland

4x de leukste koffie hotspots in Rotterdam centrum

Niets zo lekker als een fijne kop koffie, zeker tijdens een middag winkelen. Daarom hebben we de leukste koffie hotspots in Rotterdam centrum voor je verzameld!

A post shared by Aloha (@aloharotterdam) on

Waan jezelf in het oude Tropicana zwembad bij Aloha

Deze plek bevindt zich net buiten het centrum maar moet zeker genoemd worden door het unieke concept. Aloha is gevestigd  in het pand van het voormalig tropisch zwembad Tropicana. Sinds 2013 als pop-up bar en sinds 2016 een volwaardig restaurant. Als het mooi weer is kan je heerlijk buiten zitten terwijl je geniet van hun fijne koffie die afkomstig is uit hun eigen koffiebranderij. Je kijkt uit over de prachtige Nieuwe Maas en natuurlijk de Willemsbrug. Ook op minder mooie dagen is het genieten geblazen terwijl je geniet van de fijne omgeving waarin Aloha zich bevindt. Je merkt aan alles dat je in een oud zwembad zit!

Aloha – Maasboulevard 100

koffie hotspots in Rotterdam

NOC NOC serveert no ordinary coffee

Een van de eerste plekken die ik ontdekte in Rotterdam centrum: NOC NOC! NOC staat voor Not only coffee en No ordinary coffee. Ze zitten op de Botersloot en serveren de meest fijne koffie die je je maar kunt voorstellen. De inrichting is strak en industrieel. Het is heel licht, want er zijn gigantische ramen vanaf maar liefst drie zijden. Naast koffie kan je hier terecht voor thee en eten. Een aanrader als je in het centrum bent even wilt bijkomen. Hun koffie is heel fijn en smaakt iedere keer naar meer.

NOC NOC – Botersloot 28

Een van mijn favoriete koffie hotspots in Rotterdam: Heilige Boontjes

Nabij het Eendrachtplein zit een van mijn favorieten uit het centrum: Heilige boontjes. Ze zijn gevestigd in een oud politiebureau en dit is een ontzettend gaaf concept. Heilige boontjes zet Rotterdamse jongeren aan het werk en worden overal bij betrokken: distributie tot verkoop. Alles wordt door de jongeren gemaakt. Je kan hier terecht voor een lekkere cappuccino. ’s Zomers kan je buiten zitten en genieten van een ijskoffie, heerlijk!

Heilige Boontjes – Eendrachtsplein 3

Harvest Coffee Brewers

Bekroonde koffie drinken doe je bij Harvest Coffee Brewers

Een new hotspot in town: Harvest Coffee Brewers. Een van de eigenaren, Zjevaun, is bekroond tot beste barista van 2012, heeft jarenlange ervaring opgedaan in Melbourne en is toen met zijn liefde teruggegaan naar Nederland om Harvest Coffee Brewers te openen. Je proeft de passie voor koffie en de goede kwaliteit van hun producten. Een aanrader!

Harvest Coffee Brewers – Glashaven 107

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply