Diergaarde Blijdorp
Nederland, Rotterdam, Zuid-Holland

Fladderend in de dierentuin: Diergaarde Blijdorp

Een dagje in de dierentuin: de klassieke date, een leuk familie uitje of gewoon op pad met vrienden. Diergaarde Blijdorp is hier op en top geschikt voor.

Blijdorp is dan ook één van de oudste dierentuin van Nederland. Met twee ingangen, een spoorlijn midden door de dierentuin, is de dierentuin verdeeld in verschillende continenten waar je de dieren tegenkomt. In 2000 werd er het nieuwe gedeelte, het Oceanium geopend, de continenten Zuid- en Noord Amerika. Het oude gedeelte aan de andere kant van de spoorlijn vind je de continenten Afrika, Azië, Australië en Europa.

Tip: begin je avontuur bij de oude ingang van Blijdorp. Daar staan de roze flamingo’s op je te wachten waarna nog meer vrolijke vogels je toe fluiten. Het voelt als rondjes lopen in Diergaarde Blijdorp, maar uiteindelijk kom je ook de tijgers, olifanten, giraffen en nog veel meer grotere dieren tegen!

Af en toe op een bankje zitten en lekker aapjes kijken. Leef je uit in de speeltuin tussen de kinderen. Geniet van een heerlijk drankje en een smeltend softijs. Of kruip gewoon eventjes in de huid van een schildpad.

Oceanium in Diergaarde Blijdorp

Het bezoek aan Blijdorp werd steeds leuker en ik werd helemaal blij toen we onder de spoorweg liepen en uitkwamen bij het Oceanium. De leukste dieren kom je hier tegen die ook van water houden. Een zeehond die raar loopt te blaffen tot de meest bijzondere vissen waar je héél vrolijk van word. Of een ijsbeer die heerlijk het water van zich afschudt. Én dan heb je nog de vlindertuin. Tropisch warm in de romantische vlindertuin met gekleurde fladderende vlindertjes.

Diergaarde Blijdorp Diergaarde Blijdorp

Meer informatie over Diergaarde Blijdorp

Adres: de hoofdingang is gevestigd op Blijdorplaan 8 en de oude ingang is gevestigd op de van Aerssenlaan 49 in Rotterdam.
Openingstijden: Iedere dag geopend van 9:00 uur tot en met 18:00 uur.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply