DOT Groningen
Groningen, Groningen, Nederland

Een échte gin-tonic drink je bij DOT Groningen

Met dit zomerse weer wil je niets liever dan lekker een terras verkoelende drankjes drinken. In Groningen kan dat uitstekend op 1 plek: DOT. Deze toffe plek zit aan het water en heeft een heerlijk terras. Hier kun je verschillende drankjes drinken, maar de gin-tonic is toch wel mijn favoriet. Er zijn verschillende smaken, dus voor ieder wat wils bij DOT Groningen!

Dit bolvormig gebouw met verschillende containers met streetart om het terras heen, zorgen ervoor dat deze hotspot een echte eye-catcher is. Het is zeker leuk om hier wat fotootjes te maken! Daarnaast zit naast DOT Groningen het stadsstrand van Groningen (echt heel klein hoor!), maar kun je wel bij DOT wat drinken en iets te eten halen. Dit is dus een perfecte plek om op vrijdagmiddag met een drankje je weekend in te luiden!

Gin Tonic

De keuze aan drankjes is groot! Mijn vriend houdt van een IJwitje van de tap, maar ook de gin tonics mogen niet ontbreken! Sinds kort heb je de infusions, waarbij de smaak al in de gin verwerkt is. Dit zijn de smaken die te verkrijgen zijn:

  • Mandarijn & kaneel
  • 5Spices & citrus
  • Meloen & Szechuanpeper
  • Celery & jeneverbes

Daarnaast heb je 2 varianten regular, namelijk de Uncle Bob (Bobby’s gin, Indian tonic, sinaasappel & kruidnagel) en The Flower (Hendrick’s gin, Elderflower tonic, komkommer). Die laatste is mijn absolute favoriet en bestel ik eigenlijk ook altijd als ik op dit terras zit!DOT

We Love Food

Naast deze lekkere drankjes kun je er ook iets te snabbelen bij krijgen. Ik was verrast door  de speciale gerechtjes die ze hier serveren, denk aan New Orleans Finest (brisket, ribs, sausage and beans) of Sticky Ikki Ikki (sticky tropical kokosrijst met gamba en mango). Als je nieuwe dingen wilt proberen, zou ik zeker langs gaan bij DOT! Ik houd zelf erg van de Double P (Friet Parmesan met truffelmayonaise) en de overbekende nacho’s! Kortom, met dit prachtige weer is een bezoekje aan DOT zeer aan te raden! Het terras is ‘open’, dus wanneer er een windje staat kan je die op het terras lekker opvangen. Daarnaast zit het niet in het centrum van de stad, dus vaak is er wel een plekje te vinden!

P.S. Wanneer het weer niet zo mooi is, zijn er ook veel activiteiten binnen. DOT heeft ook een hele grote bioscoop in de koepelen (waarbij je dus op stoelen ligt). Een voorbeeld van een activiteit is het Planetarium, wat zo nu en dan op woensdagavond wordt gehouden in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen. Kijk op hun website voor de komende activiteiten!

Meer informatie over DOT Groningen

Openingstijden: 7 dagen per week vanaf 11:00. Houd hun Facebookpagina in de gaten om de actuele wijzigingen in de gaten te houden
Adres: Vrydemalaan 2 te Groningen

Dit artikel is geschreven door gastblogger Danielle.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply