Eindhoven, Nederland, Noord-Brabant

De Hippe Down Town Gourmet Market in Eindhoven

Kun je in Eindhoven lekker eten? Jazeker! Hoewel je niet meteen aan Eindhoven denkt wanneer je lekker uit eten wilt gaan, zijn er toch talloze hippe hotspots in deze stad. Maar waar kun je lekker eten in Eindhoven? Ik laat je deze keer zien welke hotspot ik het leukst vind: Down Town Gourmet Market!

Down Town Gourmet Market is inmiddels een begrip in Eindhoven. En dat het pas in 2017 is geopend, zegt eigenlijk al genoeg. Eind vorig jaar heeft Down Town Gourmet Market zelfs de Best Hospitality Prijs 2017 gewonnen. Je weet hierdoor dat ze daar niet alleen een leuk concept hebben maar ook zeker lekker eten serveren én gastvrij zijn.

down town gourmet market

Je kunt in Down Town Gourmet Market verschillende keukens proeven. Het concept is dus een foodhal of een food markt. Denk aan de Foodhallen in Amsterdam. Je gaat naar een kiosk, geef je bestelling door en betaal je bestelling ter plekke en ze zullen het eten naar je tafel brengen. Heb je zin in sushi? Dan ga je naar Miss Temaki. Wil je een mix tussen Spaanse en Indonesische gerechten proeven? Dan is Spado Food (Spaanse Indo) de keuze. Wil je de klassiekers zoals burger en pizza eten? Dat hebben ze ook! Voor ieder wat wils dus.

Wat ik dan leuk vind aan deze plek (naast het eten, natuurlijk) is het decor. Het ziet er in ieder geval niet strak en industrieel uit. De klimplanten en allerlei groen eromheen maakt de plek niet alleen warm, maar ook knus en gezellig. Het eten is lekker, authentiek en vers.

In Down Town Gourmet Market eet ik…

Mijn favoriete tent in DTGM is Vietnamama, daar bestel ik graag de beef Bahn Mi. Ze maken het heel vers: een baguette met lekkere runderreepjes in Vietnamese marinadesaus, gepekelde wortel en venkel, komkommer en lekker veel Vietnamese basilicum en muntblaadjes.

down town gourmet market

Super yummy! Ook eet ik graag de sushi van Miss Temaki, de pasta pesto van Squisito, empanada van La Chilenita en de spicy chicken burger van Beef and the Wingman.

 

Meer informatie over Down Town Gourmet Market in Eindhoven

Openingstijden: Dinsdag tot en met donderdag en zondag geopend van 12:00 tot 23:00 uur. Vrijdag en zaterdag zijn ze geopend van 12:00 tot 00:00 uur.
Adres: Smalle Haven 2 – 14 in Eindhoven

Dit artikel is geschreven door gastblogger Yulia.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply