Eten op rolletjes in Hilversum
Noord-Holland

Eten op Rolletjes: het rondreizende foodtruckfestival

Keukens op wielen, fijne live-muziek, de lekkerste (speciaal)bieren en wijnen, theater, de zon die schijnt, vrolijke mensen en groen gras om op neer te strijken. Kort samengevat foodtruckfestival: Eten op Rolletjes in Hilversum.

Voor het derde jaar op rij is het foodtruckfestival Eten op Rolletjes wederom afgereisd naar het Gooi: het Dudokpark in Hilversum. Tijdens het Hemelvaartweekend op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 mei is het park omgetoverd tot groot openluchtrestaurant voor alle leeftijden. En net als vorig jaar bracht ik ook dit jaar een bezoekje om de lekkerste gerechtjes te proeven uit alle delen van de wereld.Eten op rolletjes in Hilversum
Lekker eten was er in overvloed. Lees: ik kon echt wel zo’n dertig foodtrucks tellen! Van een pittige Mexicaanse bbq-hap tot een oer-Hollands puntzak raspatat: er is ontzettend veel keuze. Zo ook: diverse tapasplanken, verse salades, huisgemaakte soepen, zoete en hartige crêpes, visspecialiteiten zoals fishtaco’s, malse spareribs, heerlijke poffertjes, échte burgers, pita’s, falafel, Italiaans ijs en … Zo kan ik echt nog wel even doorgaan.

Maar, als ik even een paar foodtrucktips op een rijtje mag zetten dan zijn mijn favorieten: het broodje Indonesische kip saté van Broertjes Sate, de spareribs van Meat Up, de fishtaco’s van MILF (Man, I Love Fish!), de poffertjes van JoJo Poffertjes en de crêpes van OuiOui Crêperie. De foto’s van mijn favorieten vind je gaandeweg dit artikel.Eten op rolletjes in Hilversum
Ook qua drank is er iets voor iedereen: van allerlei soorten frisdranken en verse ice-tea tot de lekkerste cocktails, gin’s (en tonics), véél speciaalbieren en verschillende wijnsoorten. Bij je eerste drankbestelling betaal je een half muntje voor een milieuvriendelijk hard-plastic glas welke je de hele dag (en de rest van de festivaldagen) kunt laten refillen. Op die manier draag je bij aan een superschoon terrein en worden duizenden plastic bekertjes bespaard. Er zit overigens geen statiegeld op de bekers en dus kun je ‘m als souvenirtje meenemen naar huis.

Eten op rolletjes in Hilversum
En over muntjes gesproken: de prijzen zijn festivalwaardig en dus niet heel goedkoop (€2,50 per munt). Voor een gerechtje betaal je gemiddeld zo’n anderhalf tot drie munten. Voor een tapas/hapjesplank betaal je ongeveer vijf munten.

Naast de vele foodtrucks besteedt het rondreizende foodtruckfestival ook veel aandacht aan de algehele sfeer. Zo wordt er live-muziek verzorgd door pop-, soul-, funk- en jazzbandjes en draaien er in de avond verschillende DJ’s. Daarnaast kun je je laten verrassen door straattheater en ook voor de kids zijn er verschillende activiteiten georganiseerd. De kleintjes kunnen genieten van poppentheater, er is ruimte om de leukste knutselwerkjes in elkaar te flansen en ze kunnen zich laten schminken.

Eten op rolletjes in Hilversum
Eten op Rolletjes reist in 2018 nog naar de volgende locaties:
Ede: 19 t/m 21 mei – Akoesticum terrein
Alkmaar: 8 t/m 10 juni – Gasfabriek
Arnhem: 15 t/m 17 juni – Sonsbeekpark
Haarlem: 29 juni t/m 01 juli – De Lichtfabriek
Deventer: 20 t/m 22 juli – Worp Plantsoen
Purmerend: 3 augustus t/m 5 augustus – Leeghwaterpark
Zeist: 24 t/m 26 augustus – Slot Zeist
Wageningen: 31 augustus t/m 2 september – De Dreijen

Eten op rolletjes in Hilversum

Meer informatie over Eten op Rolletjes

Openingstijden: Vrijdagen van 16.00 tot 23.00 uur, zaterdagen van 13.00 tot 23.00 uur en zondagen van 13.00 tot 22.00 uur.

Dit artikel is geschreven door gastblogger Saskia.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply