Five Brothers Fat
Amsterdam, Nederland

Aan de cava en tapas bij Five Brothers Fat in Amsterdam

Wat mis ik de tapas, sangria en het heerlijke weer in Barcelona! Sinds ik een half jaar in deze heerlijke stad heb gewoond, wil ik eigenlijk ieder jaar wel weer even terug. Nu ik Five Brothers Fat in Amsterdam heb ontdekt, is dat niet meer nodig. Met deze ontdekking geef ik het geld van een vliegtuigticket, nu gewoon uit aan een avondje tapas eten in Amsterdam! 

Een Spaanse cavabar in onze hoofstad

Door de eigenaren van Five Brothers Fat wordt een cavabar (Champagneria) uit Barcelona naar de hoofdstad gehaald. In deze bar is eigenlijk altijd ruimte tekort omdat het altijd overladen is met mensen, maar wat is het er gezellig. De cava, want champagne verkopen ze alleen in Frankrijk, wordt geschonken in ouderwetse glazen. Van die glazen die ze ook hebben in The Great Gatsby. Ook in The Five Brothers Fat wordt de wijn hier in geschonken. Wij bestellen gelijk een flesje rosé bubbels en hebben met zijn tweeën genoeg voor de avond.

Five Brothers Fat                      Five Brothers Fat                      Five Brothers Fat

Echte Spaanse tapas: calamares, Pata Negra en croquetas

In het Spaans klinkt een simpele kroket toch een stuk spannender. Wij gaan dan ook voor een aantal van de croquetas. En wat dacht je van calameres? Een Spaanse tapasavond is niet compleet met een tweede gefrituurde lekkernij. Daarnaast gaat de Pata Negra verbazingwekkend goed bij de cava. Una mas por favor!

Dood door chocola

De avond sluiten we af met een zoete dood, de naam van het toetje is namelijk Muerta por Chocolate. Wat een afsluiter! Aan het einde van de avond spreek ik vloeiend Spaans en is de heimwee naar een warmer land weer vervaagd. En het restaurant zit ook nog eens bij mij op de hoek, al weet ik nu niet of dit een voor- of nadeel is..

Meer informatie over Five Brothers Fat

Openingstijden: 7 dagen per week om 17:00 uur geopend tot 1:00, met uitzondering van vrijdag en zaterdag, dan zijn ze geopend tot 3:00.
Adres: De Clercqstraat 56 in Amsterdam

Dit artikel is geschreven door gastblogger Laura.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply