Florent in Utrecht
Utrecht, Utrecht

Florent in Utrecht: heerlijke viergangen brunch

Afgelopen zondag was het van dat heerlijke zomerse weer. De zon maakte mij instant verliefd op Utrecht en de Dom stond stralend tegen een strakblauwe lucht. Toch ging ik naar binnen om te proeven van Florents speciale brunch menu. Ondanks dat het binnen was, heb ik genoten van een heerlijke brunch bij Florent in Utrecht. Alles zag er even lekker uit op de brunch kaart. Brunchen is alleen mogelijk op zondag en er wordt dan ook een brede selectie aan gerechten aangeboden. Heerlijk brood met zalm en gepocheerd ei maar ook een wat luxere optie: een drie- of viergangen verrassingsmenu. Aangezien ik altijd moeite heb met kiezen werd het een verrassingsmenu. Van vier gangen! En dat begon goed met een heerlijke frisse ceviche van heilbot met saus van geitenyoghurt, koriander en een venkelsalade. Could it be any better?

Florent in Utrecht
 http://chapteradventure.nl/category/nederland/utrecht/utrecht-utrecht/

 

Bisque en hoofdgerecht van Florent in Utrecht

Na dit heerlijke voorgerecht was het de beurt aan een kreeftenbisque. Romig en zout in perfecte harmonie en dat geserveerd met een niet ‘standaard’ Chardonnay (van de Wetshof). Deze witte wijn uit Zuid-Afrika had niet die typische houtsmaak en paste daarom goed. Mooi buiten de box gedacht dus door de sommelier! De soep werd vervangen door een hoofdgerecht met eend en hete bliksem. Zoet, lekker en precies wat ik nodig had. De broekriem zat na deze gang behoorlijk strak maar er was nog een gaatje voor het dessert. Een pannacotta van witte chocolade en aardbeien.

Dus heb je wat goed te maken met je lief of heb je een speciale gelegenheid (jezelf verwennen is ook een speciale gelegenheid)? Neem dan eens een kijkje bij Florent!

Meer informatie over Florent

Openingstijden: 7 dagen per week open van 18.00 tot 23.00 uur. Op zondag kun je vanaf 11.00 komen brunchen. Let op: in juli en augustus is Florent gesloten op maandag en dinsdag.
Adres: Visschersplein 75 in Utrecht

Dit artikel is geschreven door gastblogger Laura.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply