Friet Atelier Amsterdam
België, Nederland

Verse patat van sterrenchef Sergio Herman bij Friet Atelier Amsterdam

Met de naam Friet Atelier Amsterdam verwacht je natuurlijk dat deze friettent gevestigd is in Amsterdam. Niets is minder waar van deze hippe friettent omgeeft zich in de andere grote steden Den Haag, Utrecht en Arnhem. Zelf ons buurland België heeft een vestiging van het atelier, namelijk in Antwerpen. Waarom het dan Friet Atelier Amsterdam is genoemd? Omdat de ondernemers van Friet Atelier het idee bedachten in Amsterdam! Maar niet getreurd, je moet nog even geduld hebben maar Friet Atelier Amsterdam komt ook nog naar onze hoofdstad. Gelukkig kun je deze heerlijke sterren frieten nu al proeven, speciaal voor Friet Atelier Amsterdam ontwikkelde sterrenchef Sergio Herman echte verse frieten. 

Om de beste aardappels te vinden voor de frieten is Sergio Herman maandenlang op zoek geweest. Het resultaat? De allerbeste aardappelen heeft hij gehaald uit Zeeland. Om de continuïteit te bewaken, werken ze bij Friet Atelier elke maand met verschillende rassen. Zo krijg jij het lekkerste frietje van het beste ras! Wat ik heerlijk vind aan deze natuurlijke frietjes is dat ze gebakken worden met schil. Niet alleen de friet is bedacht door de sterrenchef. Ook de verschillende sauzen zijn ontwikkeld door Sergio, deze zijn vrij zijn van conserveringsmiddelen, geur, kleur- en smaakstoffen.

Het leukste van het Friet Atelier is toch wel dat je frietje kan op pimpen met een originele toppings. Zo hebben ze onder andere een Vlaamse stoverij op basis van een klassiek recept: langzaam gegaard rundvlees in bruin tafelbier en afgewerkt met ingelegde mosterdzaadjes. Dat niet alleen, ieder seizoen is er weer een nieuwe topping gebaseerd op de opbrengst van dat seizoen. Goede reden om zo af en toe een frietje te halen bij Friet Atelier Amsterdam!

Mode, kunst & design bij Friet Atelier Amsterdam

Niet alleen een sterrenchef is betrokken bij Friet Atelier Amsterdam, maar ook een meubel- en interieurontwerper. Piet Boon heeft de Ateliers ontworpen en een uitstraling gegeven van een ouderwetse Frans-Amsterdamse brasserie. Er zijn nog meer kunstenaars en ontwerpers betrokken, alles in de Ateliers is namelijk custom made! Kamagurka heeft de strips voor de servetten bedacht, Frederik Molenschot heeft de beste en mooiste fornuizen geleverd en ja, zelfs je sausje komt uit een special keramische pot van Cor Unum.

Frites Atelier Amsterdam

 

Meer informatie over Friet Atelier Amsterdam

Openingstijden: Maandag tot en met zondag zijn ze geopend, per Atelier verschillen de tijden.
Adres: Venestraat 7 in Den Haag, Steenweg 56 in Utrecht, Vijzelstraat 16 in Arnhem en Korte Gasthuisstraat 32 in Antwerpen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply