Het park Rotterdam
Nederland, Rotterdam, Zuid-Holland

Geniet van de rust in Het Park in Rotterdam

Rotterdam is een dynamische stad waar altijd wel iets te beleven is. Geniet van een drankje in de Witte de Withstraat, dans tot in de kleine uurtjes tijdens een festival of schiet plaatjes van de hypermoderne gebouwen. Tussen al die dynamiek heeft Rotterdam prachtige parken waar je volledig tot rust kunt komen. Een van de meest bijzondere plekken is het Park bij de Euromast. Dit is het grootste park van Rotterdam en is geïnspireerd door de Engelse landschapsstijl.

Het Park is de ideale plek om even tot rust te komen en te genieten van de natuur. En dat midden in de drukke stad! Als je hier binnenstapt, is het alsof je in een schilderij terecht komt. Momenteel is Het Park groener dan groen omdat alles mooi in bloei staat. Ook in de herfst is het heel goed te vertoeven als alle bladeren van de bomen verkleuren in geel, rood en oranje. Het Park leent zich perfect voor een picknick of barbecue. Ook is het een populaire locatie voor festivals, sporters en fotografen die er lustig op los schieten. Ik ben zelf altijd gek op de reflecties van de bomen in het water. Vanaf het park heb je een spectaculair uitzicht op de uitkijktoren de Euromast. Als je geluk hebt, kan je vanaf Het Park durfallen vanaf de Euromast zien abseilen.

Het Park

Het park Rotterdam

Ik kan hier wel uren met mijn camera rondlopen want elke keer zie ik weer wat nieuws wat de moeite waard is om te fotograferen. Je raakt hier niet uitgekeken! Middenin Het Park vind je het fotogenieke Heerenhuys, een authentiek pand die omstreeks 1800 is gebouwd. Tegenover het Heerenhuys bevindt zich een Franse stijltuin die er altijd prachtig bij ligt. Regelmatig zie je hier bruidjes voorbij komen want het is een populaire trouwlocatie. Sinds april is Dudok gevestigd in het Heerenhuys, dinsdag tot en met zondag geopend voor ontbijt, koffie met taart, high tea en borrel. In de zomer is Dudok in Het Park tot later geopend voor het diner op het verwarmde terras aan de voorkant. Het is tenslotte fijn om de rust van het park te combineren met een heerlijk ontbijt, lunch of diner. Zo zie je maar: alles kan in Rotterdam!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply