Hofbogen
Nederland, Rotterdam, Zuid-Holland

Hofbogen: dé plek om hotspots te spotten in Rotterdam Noord!

Hou je van wandelen en heb je zin om een leuke route te volgen met alleen maar fijne hotspots? Ga dan richting de Hofbogen in Rotterdam Noord! Wist je dat er een eeuw lang treinen over de Hofbogen reden? Sinds 2010 is het historie en vind je in de bogen onder deze oude spoorlijn verschillende hotspots. Van horeca tot design en fashion, voor ieder wat wils. Wandel eens langs de Hofbogen en je komt van alles tegen!

De Hofbogen zijn te vinden in Rotterdam Noord en is met gemak lopend bereikbaar vanaf Centraal Station Rotterdam. Vanaf hier is het handig om te beginnen bij de Dakakkers, een leuke start vanaf het dak van het Schieblok met een prachtig uitzicht. Wandel daarna door via de loopbrug Luchtsingel naar het begin van de Hofbogen: Station Hofplein.

Hotspots bij Station Hofplein

Bij Station Hofplein kan je een heerlijk kop koffie drinken bij één van de koffiezaken: 1e Klas Lokaal of Esto Food & Drinks. Er naast zit kunstgalerie Chinnoe & Vlemmix. Er zitten ook twee conceptstores in de Hofbogen: Denoism is voor op maat gemaakte spijkerbroeken voor mannen. Bij Misura kunnen zowel mannen als vrouwen terecht voor de mooiste maatpakken. Wist je dat je ook kunt sporten in de Hofbogen? Je kunt terecht bij CrossFit Hofbogen om een van hun WOD’s te doen: een WOD staat voor een Workout of the Day.

Voor Techno, Jazz, Soul en Funk ben je bij muziekwinkel Clone Records aan het juiste adres! Geïnteresseerd in graffiti en street art? Loop een rondje om Station Hofplein! De muur bij Hofplein is inmiddels een bekend (inter)nationaal project geworden. Na diverse kunstwerken van verschillende kunstenaars is momenteel het prachtige kunstwerk van Gino Bud Hoiting te bewonderen.

Hofbogen
Chai Latte bij Lokaal 1e Klas Koffie

Hofbogen
Bewerkt door Kunstenaar Gino Bud Hoiting

Loop richting de Vijverhofstraat

Na het Station Hofplein kan je je wandelroute voortzetten langs de spoorlijn richting de Vijverhofstraat. Je komt langs een groot blauw-wit gebouw van ZOHO. Een woon- en werkplek voor pioniers in design, kunst, cultuur, media, tech, food, architectuur en urban planning. Je kan er binnen wandelen of neem een kijkje bij MONO. Geniet van een koffie of lunch met daarbij livemuziek en kunst. Aan de overkant van ZOHO vind je bierwalhalla Eurotrash United. Loop je verder langs de lijn, dan kom je vanzelf langs Oorzaak, dit is een recordstore met lp’s, singles en maxi’s van alle muziekstijlen.

Hofbogen
ZOHO

Mannensferen in de Hofbogen

Bij het Hoofdkantoor, van Man met bril drink je een goede kop koffie gemaakt met hun eigen gebrande koffiebonen. Een paar deuren verder vind je Lloyd Industrials, een industriële lampenzaak van twee mannen die oude fabriekshallen in binnen- en buitenland afspeuren naar de mooiste lampen. Daarna heb je een stuk van de Hofbogen met een aantal meubeldesigners: Robin Smith Interieur, Rafa-Kids, Martijn Renier, Bsign, Tafel-design en Elok Meubelmakerij.
Hoofdkantoor van Man met Bril koffie
Hoofdkantoor Man met Bril Koffie

Fietsenmaker, Italiaan & bakkerij

Na al dat geshop voor je huis kan je terecht bij één van de horecazaken: Coppi Koffie & fietsen, Happy Italy of Urban Bakery. Coppi is super handig: je kan genieten van je lunch terwijl ze je fiets repareren. Happy Italy is gevestigd in Station Bergweg en is de hele dag geopend voor de snelste Italiaanse gerechten voor een vriendelijk prijsje. Naast Happy Italy zit de ambachtelijke bakkerij Urban Bakery waar ze heerlijke, eerlijke, ambachtelijk taarten en zoetigheden maken.

Lekker Rotterdams

Een echte Rotterdam-fan? Scoor een echte gers Rotterdam t-shirt bij Love is in de R. Naast Love is in de R zit bierspeciaalzaak Mat About Malt. Ben je meer een wijnliefhebber? Dan ben je aan het juiste adres bij Keizer Culinair. Shop op afspraak je vintage kleding & accessoires voor dames en heren bij Bobby Pin Boutique. Wandel vanuit hier naar het einde van de Hofbogen tot de A20. Je wandelt heerlijk vanuit de drukte van de stad naar de rivier de Rotte.

Avondsferen in de Hofbogen

Tijd voor avondeten? Ga terug naar Station Hofplein en sluit je dag af met een heerlijk diner bij één van de restaurants in de bogen. Kies de keuken van Francois Geurds: tweesterren restaurant FG Restaurant of FG Foodlabs. Of reserveer een tafeltje bij BIRD, Visrestaurant Opporto of Restaurant de Jong.

Wist je dat je ook kunt uitgaan in de Hofbogen? Doe een dansje bij club BIRD: hét podium van Rotterdam met een wisselende concertagenda van jazz tot soul. Via de Luchtsingel loop je terug naar poppodium Annabel. Van hiphop tot brass in een grootstedelijke maar intieme setting. Een biertje drink je bij openluchtbar Biergarten. En dan heb je de clubs Transport en Toffler waar regelmatig grote DJ’s geprogrammeerd staan. Durf jij een duik te nemen in het Rotterdamse rauwe nachtleven?

Naast uitgaan in de clubs kan je ook ’s avonds terecht op het dak van Station Hofplein. Van grote tot kleine culturele evenementen. Zo is het dak één van de locaties van Motel Mozaique en de Rotterdamse Dakendagen. De ambitie is om het dak van Station Hofplein open te stellen voor buurtbewoners, Rotterdammers én toeristen. Een drankje drinken of picknicken met een geweldig uitzicht over de skyline van Rotterdam!

Er is genoeg te doen bij de Hofbogen in Rotterdam Noord!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply