Broodje Bewust Leeuwarden
Friesland, Leeuwarden

HOTSPOT: Broodje Bewust Leeuwarden

Ben je een dag op pad in Friesland? Dan hebben we een hele leuke tip voor je. Voor als je een leuke, gezellige, maar vooral een gezonde plek zoekt om te ontbijten of te lunchen, dan is Broodje Bewust Leeuwarden echt iets voor jou! Marieke legt je precies uit waarom je hier naartoe moet. 

Bij Broodje Bewust Leeuwarden wordt veel gebruik gemaakt van biologische en lokale producten. Ook worden veel gerechten zelf gemaakt. Je kan op ieder moment van de dag terecht bij Broodje Bewust: voor een powerontbijt of een gezonde lunch, maar ook voor biologische koffie en thee met huisgemaakte lekkernijen, zoals de biologische blauwe bessen muffin.

Als ik in Leeuwarden ga lunchen, kies ik er vaak voor om naar Broodje Bewust Leeuwarden te gaan. Het broodje fenegriek-geitenkaas met bramencompote, walnoten en rucola raad ik zeker aan, maar het broodje met huisgemaakte bietenhummus met gegrilde zoete aardappel, pijnboompitjes en rucola is ook erg lekker! Heb je zin in een smoothie? Kies dan voor de soja-banaan-kokos-spinazie-kiwi-munt smoothie. Liever iets warms? Ga dan voor de chai latte. Goed om te weten: ze hebben hier een gluten-, suiker- en lactosevrij assortiment. En Broodje Bewust Leeuwarden garandeert je dat je voor tenminste 80% biologisch eet!

Een leuk feitje om te weten: Broodje Bewust Leeuwarden bezorgt ook thuis en kan zorgen voor buffetten, super handig. Als je voor meer dan €15,- besteld, is bezorging mogelijk. Ze brengen hun bestellingen weg op een elektronische bakfiets, ook nog eens een stuk beter voor het milieu dan bijvoorbeeld een auto.  Op deze manier kan je ook thuis of op het werk genieten van de gezonde broodjes, sapjes en andere gezonde gerechten van Broodje Bewust.

Meer informatie over Broodje Bewust Leeuwarden

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 17:30 en zaterdag van 9:00 tot 17:30
Adres: Groentemarkt 1-3, 8911 JB Leeuwarden

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Nicole Orriëns at

  Ik vind het een leuke naam, dat ‘broodje bewust’! Dat dekt goed de lading als ik het zo lees.

 • Reply Lodi at

  Wat een mooi idee is dit, biologisch en lokale producten. gaaf ook dat ze helemaal aan het milieu denken en met de fiets de bestellingen doen.

 • Reply Maaike at

  Het klinkt als een leuke plek, leuke passende naam inderdaad, een beetje jammer dat het zo’n eind uit de richting is alleen.

 • Reply Jamey at

  Klinkt als een leuk plekje om naar toe te gaan!

 • Reply Rory at

  Wat is fenegriek? Ik kan het natuurlijk googlen maar waarschijnlijk kan jij mij zo het antwoord geven. Ondanks dat ik net 3 boterhammen heb gegeten bij de lunch voel ik een sterke trek opkomen als ik zo de foto zie en de tekst lees. Lekker! Misschien eens een tussenstop bij Leeuwarden maken als we richting het Noorden (de waddeneilanden) gaan 😉

 • Reply Fleur at

  Klinkt zeker als een hotspot! Ik zal hem onthouden voor als ik weer eens in de buurt ben

 • Reply Eke at

  Klinkt erg goed! Ik vind het wel een beetje te rechtsdraaiend, want ik zou niet snel voor de ingredienten kiezen normaliter. Maar wel leuk dat de keuze er is!

 • Reply Charlotte at

  Dat klinkt goed, zeker nu er steeds meer mensen bewuster naar hun voeding kijken.

 • Reply julia at

  Ben regelmatig in Leeuwarden, ik zal hier eens naar op zoek gaan, klinkt goed in ieder geval en lekker niet te vergeten.

 • Leave a Reply