Groningen, Groningen, Nederland

De favoriete hotspots in Groningen van Marjolein van Your Travel Guide

In dit artikel nemen we je mee naar favoriete hotspots in Groningen van Marjolein, het gezicht achter de blog Your Travel Guide. Marjolein woont nu sinds ongeveer 10 jaar in de stad Groningen en hier lees je naar welke plekken je echt heen moet als je in deze stad bent! 

“Sinds een jaar of tien woon ik in de stad Groningen. Toch ontdek ik de stad pas de laatste jaren echt goed. Soms moet je als toerist door je eigen stad lopen om dingen op te merken. Dat doe ik natuurlijk af en toe omdat ik het ook leuk vind om er over te schrijven”, vertelt Marjolein. Voor ons een reden om Marjolein te vragen over de plekjes in Groningen. Sinds twee jaar blogt ze op Your Travel Guide over haar reizen die voornamelijk in Europa en Noord-Amerika plaats vinden. Marjolein: “Groningen hoort daar natuurlijk ook bij en daarnaast vind ik het ook leuk om Groningen te promoten. Er zijn veel leuke hotspots bijgekomen de laatste jaren en dat is natuurlijk zonde om niet te delen!”

Wat is de beste plek om te ontbijten in Groningen?

Ontbijten in Groningen kan helaas niet op heel veel plekken. Hoewel veel restaurantjes wel een ontbijtkaart hebben, zijn ze vaak pas om 10.00 uur open. Een van de plekken waar het wel kan en waar het ontbijt ook goed is, is The Pool in Groningen. Omdat hier een hotel bij in zit, kun je vanaf 7.00 uur al ontbijten. Je kunt hier mee eten met het ontbijt voor het hotel of zelf wat van de gevarieerde menukaart bestellen.

hotspots in Groningen

Wat is volgens jou dé hotspot in Groningen om te lunchen?
In Groningen heb je genoeg leuke plekken om te lunchen. Hippe en zelfs plekken waar je healthy kan eten genoeg. Een van mijn favorieten is Feel Good in de Oude Kijk in ’t Jatstraat. Een fijne plek waar je goed kunt eten. Ze hebben een menukaart met veel healthy opties als een acaibowl, bananapancakes en goede broodjes. Daarnaast hebben ze ook een kaart vol gezonde sappen. Een andere favoriet in Groningen is Wadapartja. Een van mijn favorieten omdat er een ongedwongen sfeer hangt. Ze wisselen vaak van menu kaart en daarop staan gerechten als Van Pekel noar New York of Dikke Pankouke, lekkere gerechten met een Groninge naam. 

hotspots in Groningen hotspots in Groningen
Feel Good in Groningen
hotspots in Groningen

Wadapartja in Groningen

Welke hotspots in Groningen mag je niet missen als je lekker wil dineren?

De afgelopen jaren zijn er zoveel leuke restaurants bijgekomen dat een favoriet kiezen lastig is. Bij Konbu Streetfood eet je heerlijk Aziatisch, Mexicaans bij El Santo, burgers bij Loeks, pizza’s bij Buurman & Buurman, een gezonde hap bij Pernikkel, vleesliefhebbers gaan naar Block and Barrels en voor de vrijdagmiddag borrel met eten naar de Uurwerker. Stuk voor stuk leuke plekken met een eigen specialiteit en eigen identiteit.


El Santo in Groningen

hotspots in Groningen
Pernikkel in Groningen

Koffie drinken en taart eten, waar kan je dat lekker doen in Groningen?

Voor het eten van taart kan ik eigenlijk maar een aanraden. Bij Bij Britta staan de lekkerste taarten op de kaart. En ze worden allemaal zelf gemaakt! Daarnaast heb je keuze uit 100 verschillende soorten thee.

hotspots in Groningen

Wat is volgens jou de fijnste plek om te werken in Groningen?

Meestal werk ik vanuit huis aan mijn blog, maar als ik een keer de stad in ga dan zijn de Uurwerker en The Pool favoriet. Hier zijn genoeg plekken beschikbaar, dus je jaagt geen andere klanten weg. Wanneer ik op tijd wil beginnen ga ik richting The Pool en later in de middag richting de Uurwerker.
hotspots in Groningen
Uurwerker in Groningen

Wat is jouw favoriete plek in Groningen?

Mijn favoriete plek ligt eigenlijk net buiten de stad. Het Paterswoldsemeer is een van de plekken die ik pas afgelopen jaren heb ontdekt. Hardlopend kom ik er vaak en als het mooi weer is zoek ik een plekje aan het water.

hotspots in Groningen

Wat is een verborgen plek in Groningen die iedereen moet bezoeken?

Ondanks dat ik al bijna tien jaar in Groningen woon, heb ik pas kort geleden de hofjes ontdekt. Er zijn een aantal hofjes in Groningen, eigenlijk midden in het centrum, maar waar je het gevoel hebt dat je buiten de stad bent zo rustig is het daar. Het zijn plekken met een geschiedenis en daarom leuk om te bezoeken. Daarnaast zijn Hoge en Lage der A een tweetal straten die het bezoeken waard zijn. Er staan prachtige pakhuizen langs de kades. 

hotspots in Groningen

Willen jullie ook de avonturen van Marjolein lezen in Nederland, maar vooral buiten de grens? Neem snel een kijkje op haar blog, Your Travel Guide.nl. Ook op Instagram is ze te vinden via @yourtravelguide.nl.

Beeld afkomstig van Marjolein

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply