hug the tea
Den-Haag, Nederland, Zuid-Holland

Hug the Tea, de allereerste matcha bar in Nederland

Yara en ik waren uitgenodigd bij Hug the Tea, de allereerste matcha bar van Nederland, om de nieuwste gerechten van het menu te proeven. Dit was mijn allereerste ervaring met matcha, na alles geproefd te hebben is dit zeker niet mijn laatste ervaring! Ik wist niet dat je zoveel lekkers ermee kon maken, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Claire & Lisa, oftewel The Tea Sister, zijn in 2015 gestart met Hug the Tea. De meiden zijn grote liefhebbers van matcha en die passie proef je. Voor de niet-matcha kenner onder ons: matcha is groene poeder gemaakt van vermalen theebladeren uit Japan. Met dit poeder kan je echt eindeloos combineren: van matcha latte tot brood met matcha erin verwerkt.

Hug the Tea zit op het hoekje van de Molstraat in Den Haag. Een kleine, fijne maar vooral knusse plek om te zijn. Het is ingericht met veel lichte en natuurlijke tinten en de meubels zijn van licht hout. De gerechten worden op een houten bordjes geserveerd of op super tof Japans servies, dat speciaal voor Hug the Tea is ontworpen. Hoe tof is dat?! Toen ik binnen kwam bij Hug the Tea stonden al een aantal gerechten geserveerd op de lange tafel en was het tijd voor een fotosessie van de mooie gerechten.

hug the tea

Nieuwe gerechten bij Hug the Tea

Nadat de fotosessie van al het lekkere eten begon de matcha proeverij. Met als eerste de Matcha Teashot met een Matcha Amarant Mini Muffin erbij geserveerd, van Lekker Brood. Daarna kregen we de Matcha Smoothie met de Matcha Waffles, vooral de wafel is een van mijn favorieten. Heerlijk zacht, niet te zoet en vooral smaakvol. Toen was de Matcha Latte met de Matcha Blondie aan de beurt. De Matcha Latte is het meest bestelde drankje bij Hug the Tea. Persoonlijk vind ik de Matcha Green Iced Tea het lekkerst, deze Ice Tea is heel fris en lekker zomers om op te drinken. Bij de Matcha Green Iced Tea kregen we het Matcha Yuzu Bread, ook van Lekker Brood, geserveerd. Met als dip een avocado en mierikswortel wasabi dip. Wat ging die hard, iedereen was heerlijk aan het smullen van het brood en vooral de mierikswortel wasabi dip was een grote liefhebber onder de bloggers! Last but not as least de Matcha Icecream met Mini Vegan Matcha Donut, van Donuts & Co. Deze piste als een engeltje over mijn tong. Wat een heerlijke zoete, kleverige donut! Precies zoals een donut moet zijn.

hug the tea hug the tea

Of je nu een matcha expert bent of niet: ga zeker een keer langs bij de meiden van Hug the Tea en laat je verrassen met één van hun matcha gerechten. En wist je dat je hier terecht kunt om matcha te kopen? Super handig om thuis die heerlijke latté te maken of een ander gerecht te proberen! Ze verkopen drie typen matcha in verschillende kwaliteitssoorten. Wél zijn ze allen biologisch.

Meer informatie over Hug the Tea

Adres: Oude Molstraat 16 in Den Haag
Openingstijden: Hug the Tea is maandag van 13.00 tot 17.30 uur geopend, dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur en zaterdag vanaf 11.00 tot 17.30 uur.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply