Hotelbar Rose Rouge
Nederland, Rotterdam, Zuid-Holland

Instaproof bar: Hotelbar Rose Rouge

Rotterdam zou Rotterdam niet zijn zonder een eigen instaproof bar. Maar vergis je niet: Hotelbar Rose Rouge is meer dan alleen maar goed voor je Insta-likes. Het is een uniek, creatief concept. Een café waar je na je werk kunt vertoeven voor niet-typische cocktails en passende bites. Ofwel: een hotelbar dat Rotterdam Noord wat meer horeca-leven, kleur en smaak geeft. Als echte Rotterdam-Noord liefhebber moest ik dit beleven en ging ik, gewapend met mijn notitieblok en camera op pad om te spreken met Florence Damen, mede-eigenaar van het café.

Het is zes uur wanneer ik aankom bij het historische hoekpand aan de Benthuizerstraat in Rotterdam. Het exterieur alleen al is een heerlijk (Instagramwaardig) plaatje. Wijnranken versieren de houten gevel van het prachtige hoekpand, de roze houten bankjes en de grote, hoge ramen geven direct zicht op de fijne, chique sfeer die binnen heerst. Florence is druk bezig met een bestelling aan een andere tafel, dus ik neem de menukaart vast door.  ‘The elavator’, ‘The Lobby’ en ‘The Holiday’, zijn een van de opties uit het grote assortiment aan cocktails. Wanneer het drankje is besteld en Florence een moment vindt om met mij te babbelen, vertelt ze me dat zij en een van haar compagnons het interieur helemaal zelf hebben bedacht en zelf hebben ingericht: who needs a man?!
Van het inrichten, het bedenken van de menukaart tot het zelf uitserveren van de cocktails: Florence doet het allemaal zelf!

Hotelbar Rose Rouge

Hotelbar Rose Rouge

De horeca tijger

Florence heeft nooit echt stil gezeten en was al op jonge leeftijd druk in de weer in de horecabranche. Ze is begonnen als barvrouw bij de Twentysix in Rotterdam. Daar organiseerde ze toentertijd een van haar verjaardagsfeestjes. Haar party was zo geslaagd dat ze van haar baas de kans kreeg om nog een feest te organiseren. Ook dit feest werd zeer geslaagd bevonden door zowel de eigenaar als het publiek.

Hierdoor mocht ze steeds vaker feesten organiseren en bouwde ze een naam op in de Rotterdamse uitgaansscene. Wellicht ken je haar dus al van het foute, maar oh zo fijne 80’s en 90’s R&B-verkleedfeestje ‘Viva Forever’. “Niet al te serieus, maar zeker wel erg gezellig altijd.”, zegt ze zelf over het maandelijks, toen drukbezochte feestje.  Nadat uitgaansgelegenheid Twentysix haar deuren moest sluiten, is Florence met haar zus gaan werken. Samen met haar zus heeft ze ontbijtrestaurant Lilith coffee opgezet.

“Lilith helpen opzetten met mijn zus was echt een top-ervaring met veel te gekke avonturen, waar ik veel ervaring heb opgedaan en waar ik veel van van heb geleerd. Zo leerde ik dat het leven je veel uitdagingen, maar ook kansen geeft, die moet je dan wel durven pakken!” En die kans heeft ze zeker gepakt: Hotelbar café Rose Rouge werd geboren. Van je hobby je werk maken, daar droomt toch iedereen van?! Florence deed het: een echte horeca tijger die houdt van socializen en de Rotterdammer die niet vies is van keihard werken.

Een hotelbar zonder hotel

Echt een concreet idee hadden Florence en haar mede-eigenaren (Akko Dallinga en Celine Maessen)  op het moment van de koop nog helemaal niet. Pas nadat ze het pand hadden gekocht, begonnen ze stukje bij beetje na te denken over het interieur, de sfeer en het gevoel dat overgebracht moest worden. Wat duidelijk was, was dat het iets outstanding moest worden: vernieuwing en creativiteit stonden voorop. Geen ‘standaard’ café of restaurant: daar zijn er immers al genoeg van in Rotterdam:

“We wilden geen standaard wijnbar, bierbar, bruincafe of cocktailbar zijn, ook al hebben we natuurlijk wel ‘gewoon’ bier en wijn. We hebben extra speciale cocktails op de kaart die met liefde door mij is gemaakt.” Hotelbar Rose Rouge: Je krijgt de feeling van een hotellounge en over elk detail is nagedacht. Alles klopt. Van een hotelsleutel als bonnummer, jazzy muziek op de achtergrond tot kamernummers op de deuren van het toilet. Een interieur dat je, in Rotterdam, nergens anders ziet.

Niet alleen het interieur is uniek, ook het assortiment aan mooie dranken vind je niet snel ergens anders. Zelfs de locatie is een hele bewuste keuze geweest. Florence woont zelf in Rotterdam Noord en merkte dat er, ondanks de overvloed aan café’s in Noord, geen plek was zoals zij die hebben gecreëerd: een knusse, sophisticated bar, waar de buurt elkaar kan ontmoeten en waar je kan loungen tot de late uurtjes.

Hotelbar Rose Rouge

Meer informatie over Hotelbar Rose Rouge

Openingstijden: Woensdag tot en met zondag: 17:00 tot 01:00 uur. Op vrijdag en zaterdag is Hotelbar Rose Rouge geopend tot 02:00 uur en op zondag tot 00:00 uur.
Adres: Benthuizerstraat 35B in Rotterdam

Dit artikel is geschreven door gastblogger Faye.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply