Croos Rotterdam
Rotterdam

Koffie drinken bij Croos in Rotterdam

De wijk Crooswijk begint eindelijk op te bloeien. In deze wijk zijn vrij weinig hotspots te vinden en de hotspot Croos is dan ook zeker een knaller eerste klas. Een plek waar bewoners elkaar konden ontmoeten was hard nodig in deze buurt. Daarom werd dit plan op initiatief van Woonstad Rotterdam opgericht door 3 dames, die alle drie afzonderlijke reageerden op dit project. Samen zijn zij aan deze gezellige plek begonnen! Je kunt hier bij elkaar komen voor fijne koffies, zoetigheden en heerlijke lunches.

Croos heeft direct een hele fijne sfeer, iets dat je merkt als je binnenkomt. Achter de toonbank staat een medewerker die je verwelkomt met een lach, de zoetigheden staan al naar je te lonken en ook de urban uitstraling is heel prettig. Bij Croos drink je Man Met Bril-koffie. Ik vind het ontzettend leuk als lokale plekken andere lokale ondernemers steunen. Het is mij opgevallen dat dit in Rotterdam veel voorkomt.

A post shared by Croos (@croosrotterdam) on

Croos is ontstaan met de gedachte om het een ontmoetingsplek voor de wijk Crooswijk te maken. Crooswijk had nog niet veel fijne plekken waar je terecht kon voor een fijn bakje koffie om mensen te ontmoeten die in de wijk wonen. Woonstad vond dat dit moest komen, en daar reageerden drie dames op. Ze kenden elkaar nog niet, maar het klikte en de rest is geschiedenis. Vanaf dat moment is Croos geboren. Hoe leuk is dat?

Croos Rotterdam

Je merkt aan alles dat Croos een ontmoetingsplek is voor de wijk. Mensen komen bij elkaar, nemen hun kinderen mee (die de gelegenheid hebben om te spelen in de zaak) en je hebt echt het gevoel van ‘ons kent ons’, iets dat je in een massale stad als Rotterdam toch minder snel hebt. Als buitenstaander van de wijk word je hier heel fijn ontvangen: de medewerkers van Croos heten je van harte welkom.

Neem een koffie, wat zoetigs en geniet van de smaaksensatie. Het is heerlijk, geloof me. De banaan-kokoscake van de gril is echt om je vingers bij af te likken, maar ook de peer-kaneelcake moet je geproefd hebben. Mocht je in de wijk wonen dan raad ik je zeker aan om regelmatig langs te gaan, zodat je alle lekkernijen kunt proberen. Ik denk namelijk dat alles heerlijk is dat ze hier serveren.

Je kunt bij Croos ook genieten van het interieur, er hangt namelijk veel leuks aan de muren dat bekeken kan worden. Je kunt er op zondag genieten van live muziek en op woensdag wordt er vaak iets voor de kids georganiseerd. Het is ook mogelijk om feestje te vieren bij Croos! Zo gezellig allemaal!

Meer informatie over Croos

Openingstijden: Dinsdag tot en met donderdag van 9:30 tot 17:00, van vrijdag tot en met zondag van 9:30 tot 18:00.
Adres: Exercitiestraat 2 in Rotterdam

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply 9x de leukste koffie hotspots in Rotterdam Noord at

    […] het centrum van de wijk Crooswijk zit de huiskamer van de wijk, genaamd CROOS. Een plek waar ik al eerder over schreef. In deze wijk zijn namelijk nog maar weinig hotspots te […]

  • Leave a Reply