Delft, Nederland, Zuid-Holland

Lunchen bij Bakker van Maanen

Zat ik onlangs nog lekker op Bali, waarbij ik elke dag met mijn neus niet in de boter maar in een overheerlijke smoothiebowl viel, zat ik laatst toch heerlijk bij Bakker van Maanen in Delft. Geen smoothiebowls, maar wel heerlijke broodjes! Ik kan toch zo blij worden van lekker eten en mooi opgemaakte bordjes vol, en ook hier was het raak! 

Door de naam, Bakker van Maanen, dacht ik in eerste instantie dat dit een ‘uit de hand gelopen’ bakker was die een paar lekkere broodjes verkocht. Maar nee, niets was minder waar en dit was echt een super mooie, grote zaak. Uiteraard met de bakkerij, maar ook een winkel met leuke, lokale producten. Je kunt alles lekker proeven, zoals pindakaas van de Pindabaas en verse olijfolie. Leuk, als je op zoek bent naar een origineel verjaardagscadeautje bijvoorbeeld. Ze hebben niet alleen etenswaren te koop, maar ook Delfts blauwe producten, sieraden, kaarten, boekjes, tasjes en nog veel meer! Naast de bakkerij en de winkel, hebben ze ook een restaurant. Iedere dag geopend voor ontbijt en lunch, op donderdag, vrijdag en zaterdagavond ook voor het diner.

Bakker van Maanen

Bakker van Maanen

Bakker van Maanen

Nadat we door de winkel hebben rondgesnuffeld, zijn we aan één van de gezellige tafels gaan zitten. Naast mij een robuuste muur, achter mij een ware jungle. Hoewel Bakker van Maanen een grote zaak heeft, zorgt dit voor een gezellige en warme sfeer. We begonnen lekker met een ‘Koffie van Maanen’, koffie met een proeverij van lekkernijen afkomstig uit de bakkerij. Oh oh, dit is fijn! Koekjes, chocolaatjes, een mini taartje, samen met een goede koffie. Te lekker allemaal!

Bakker van Maanen

Omdat we relatief laat waren, zou onze lunch ook direct ons avond eten zijn. Drie gerechten met zijn tweetjes, moet lukken. De medewerkster informeerde ons al dat het veel zou zijn. “Nee hoor, we hebben goede trek!”. Stiekem zat ik al een beetje vol van mijn koffie met lekkernijen, maar ik zou mezelf niet laten kennen. Totdat die drie prachtig opgemaakte borden werden geserveerd. Oeps! Dit was toch echt wel veel! Maar zo lekker als het was hebben we het gewoon opgegeten. Mét een heerlijk wijntje erbij, moet kunnen op de zondagmiddag!

Wat heb ik van het eten bij Bakker van Maanen genoten! Ik kan het iedereen aanraden om hier eens een keer lekker rond te neuzen en te gaan eten. Dit is een hele fijne zaak, met vriendelijk personeel en te lekker eten. Ook de prijs-kwaliteitsverhouding is erg goed. Ze zitten niet alleen in Delft maar door het hele land. Op de website kan je zien waar ze nog meer zijn gevestigd.

Meer informatie over Bakker van Maanen

Openingstijden: Zondag tot en met woensdag geopend van 8:00 uur tot 18:00 uur, donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 8:00 uur tot 22:00 uur.
Adres: Hippolytusbuurt 3, Delft

Dit artikel is geschreven door gastblogger Daisy.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply