Nederland, Utrecht, Utrecht

De beste hamburgers van Utrecht eet je bij Meneer Smakers

Je tanden zetten in een hamburger. Het kan tegenwoordig op bijna iedere hoek van de straat. Maar de hamburgers van Meneer Smakers in Utrecht heb ik tot een van mijn favorieten bekroond. Wil je weten waarom? Lees dan verder.

Pickles Burgers & Wines aan de Drieharingenstraat, Beers & Barrels aan de Oudegracht en Burger Bar aan de Schoutsestraat. Het moge duidelijk zijn: hamburgerliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Domstad. Toch staan de goudgele buns van Meneer Smakers bovenaan! Meneer Smakers zit op maar liefst drie verschillende locaties in de binnenstad. Aan de Oudegracht, de Twijnstraat en de Nobelstraat. En heeft sinds kort ook een vierde filiaal. Aan de Marnixlaan in Zuilen, buiten de Singel. Om naar eigen zeggen het burgerrestaurant van héél Utrecht te zijn.

Meneer Smakers

Eigenzinnige benaming bij Meneer Smakers

We geven ze geen ongelijk! In welke straat je de hamburgerzaak ook binnenstapt, het is vrijwel altijd druk. Gelukkig is er voldoende te zien om de tijd te doden. Van kekke schilderijtjes aan een houten wand tot aan een huge ass menukaart aan een zwart geschilderde muur. Precies boven de open keuken. Op de kaart staat een veelzijdig aanbod aan burgers, sandwiches en salades. Alles met een eigenzinnige benaming. We bestellen niet gewoon een hamburger met bacon en ei, maar een ‘Tante Truus’ of een ‘Opa Harry’. Favoriet is ‘De Meneer Smakers’. Een klassieke 100% runderburger met gegrilde paprika, aubergine, snippers van oude kaas en een geheim Smakerssausje naar familierecept. Om je vingers bij af te likken, trust me.

Meneer Smakers

De huisgemaakte friet van Meneer Smakers

De voorgeschotelde burgers liggen niet kleurloos op een wit bord. Ze worden geserveerd in mandjes met bruinkleurig papier met opdruk, mét een gigantische prikker om de burger bijeen te houden. De hamburger is door alle ingrediënten vol van smaak en ook de portie huisgemaakte friet smeekt om gegeten te worden. Fijn detail: die verse ingrediënten komen direct van het land!

Maar wat kost dat nu eigenlijk, zo’n Zusje, Oom of Mevrouw? De prijzen van de hamburgers variëren van €7,50 tot €9,50. Een frietje bij je burger? Dat kost iets meer dan €3,-. Sausjes en servetjes staan op tafel. Bon appétit!

Meneer Smakers

Het diverse aanbod van Meneer Smakers

Ook aan vegetariërs en veganisten is gedacht. Een geitenkaasburger met cashewnoten, een topping van gegrilde aubergine, courgette, walnoten, groene olijven en wilde bloemenhoning. Of wat dacht je van ‘De Tante Lieke’, gemaakt van witte lupinebonen, kerriekruiden en verse winterpeen? En vergeet de topping van gegrilde paprika, mangochutney en cashewnoten niet.

Het aanbod is divers, de verschillende locaties zijn ook voor uitgeputte shopaholics te bewandelen en voor iets meer dan een tientje kun je je maag vullen met een overheerlijke burger en een huisgemaakt frietje. Kan jij de verleiding weerstaan?

Meer informatie over Meneer Smakers in Utrecht

Openingstijden: Iedere dag geopend. De openingstijden lopen uiteen per locatie, van 11:30 tot 16:00 uur. Meneer Smakers sluit om 21.00 of 22.00 uur.
Adres: Oudegracht 116, Twijnstraat 62, NobelFstraat 143 en Marnixlaan 118 in Utrecht

Dit artikel is geschreven door gastblogger Kelly.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply