MOOK pancakes in Amsterdam
Amsterdam, Nederland, Noord-Holland

Een feest op je bord bij MOOK Pancakes in Amsterdam

Ben je net zo’n liefhebber van pannenkoeken als ik? Dan mag je MOOK pancakes in Amsterdam niet overslaan. Met inmiddels twee vestigingen in onze hoofdstad en iedere keer een gigantische wachtrij voor de deur mag deze wel bovenaan je must visit hotspot lijst.

MOOK is kort voor Mokum, ofwel Amsterdam. In 2016 openden de deuren van MOOK en ze gebruiken hier 100% biologisch volkoren speltmeel. Ze voegen geen zout en suiker toe, en maar een klein beetje boter.

Toen ik een bezoek bracht aan MOOK pancakes stond er een rij voor de deur. Gelukkig was het een zonnige, warme, dag dus besloten we in de  rij aan te sluiten. Het zou zo’n vijftien minuten duren eer we aan de beurt waren, maar dat bleek gelukkig eerder. In de rij kregen we al een menukaart te zien, wat het kiezen van de juiste pannenkoeken een stuk makkelijker maakte.

MOOK pancakes in Amsterdam

Eenmaal binnen word je verrast door de fijne, lichte, indeling en de hoeveelheid pannenkoeken die je voorbij ziet komen. Dit is niet zomaar een pannenkoekrestaurant, dit is een echte topper. Natuurlijk konden we, ondanks dat we de menukaart hebben ingezien, niet kiezen en besloten we om pannenkoeken te delen. Ik koos The G.O.O.D. morning deluxe, en mijn vriendin koos The Blue Magic Deluxe. Bij The G.O.O.D. Morning deluxe krijg je pannenkoeken met griekse yoghurt, granola, aardbeien, bramen, honing en kaneel. Ik ben een sucker voor vers fruit en goede granola, dus dit was zeker een goede keuze. The Blue Magic Deluxe bestaat uit banaan, aardbei, blueberries, maple syrup en geraspte kokos.

Behalve pannenkoeken kan je hier terecht voor avocado starters en salades (die komen binnenkort!), maar de basis van dit restaurant is toch wel hun overheerlijke pannenkoeken die iedereen eens geproefd moet hebben. Als MOOK pancakes in Den Haag zou zitten, zou ik ieder weekend langsgaan. Zo’n stapeltje pannenkoeken met vers fruit is namelijk een feest op je bord!

Meer informatie over MOOK Pancakes in Amsterdam

Openingstijden: MOOK West is geopend van 9:00 tot 17:00 uur, MOOK city center is geopend van 9:00 uur tot 21:00 uur.
Adres: De Clercqstraat 34H (West) en Jodenbreestraat 144 (Centrum) in Amsterdam

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply