Pasen in Utrecht
Nederland, Utrecht, Utrecht

Pasen in Utrecht: dit is er allemaal te doen!

Utrecht, de domstad, is toch een plek die we leuk blijven vinden om te bezoeken. Van die geweldig leuke kleine straatjes, de grachten en natuurlijk de grachtenpanden. Ben je van plan om Pasen in Utrecht te vieren? Goed nieuws, we hebben op een rij gezet wat je kunt doen met Pasen in Utrecht.

Brunchen met Pasen in Utrecht doe je hier

Pasen zou Pasen niet zijn als je gaat brunchen. Buiten de deur kun je aardig goed brunchen in Utrecht, daarom hebben we vijf fijne plekken op een rij gezet waar je terecht kunt. Van budgetproof paasbrunchen tot de hele luxe variant.

Eieren zoeken én brunchen bij Instock in Utrecht

We hebben nog niet eerder gegeten bij Instock in Utrecht maar zijn nu al fan: Instock werkt met producten die niet meer kunnen worden verkocht bij supermarkten als Albert Heijn omdat ze een schoonheidsfoutje hebben. Zij halen deze producten op en gaan er mee aan de slag. Tijdens de speciale Paasbrunch serveren de chefs van Instock gerechten met geredde ingrediënten. Voor €16,- geniet je van een proeverij van de chef, een vers sapje (ook van geredde ingrediënten) en koffie of thee. Wil je je kindje meenemen? Ook dat kan, de chefs maken een Hemelse Wentelwafel. Klinkt goed, niet? Toch meer zin in een Paasdiner? Dan kun je hier ook terecht! Voor €29,50 krijg je een gered viergangendiner. Reserveren kan hierFun fact: op eerste Paasdag kunnen kinderen eieren verven en vervolgens paaseieren zoeken op het terras.

Instock – op 1 en 2 april geopend van 8:30 tot 23:00.

Paasbrunchen bij de Utrechter

Op zowel eerste als tweede Paasdag kun je bij de Utrechter tussen 11:00 en 15:00 terecht voor de meest lekkere plateaus vol gerechten om te delen. De kosten hiervoor bedragen €24,50, dit is exclusief dranken en dit is te bestellen vanaf twee personen. Wat er op zo’n plateau geserveerd wordt? Verschillende hapklare gerechten: van zoet tot hartig. Ook voor kinderen zijn speciale happen gemaakt en is er speels vermaak. Leuk! Reserveren kan hier.

De Utrechter – de Paasbrunch is tussen 11:00 en 15:00 verkrijgbaar

Budgetproof paasbrunchen bij Stan&CO

Bij Stan&CO kun je op tweede Paasdag terecht voor een fijne budgetproof paasbrunch! Bagels, eggs benedict, croissantjes en huisgemaakte granola’s. Mimosa’s kunnen natuurlijk niet ontbreken. Kind mee? Dan kan: er is vermaak voor kinderen geregeld. De kosten bedragen €12,50 en reserveren doe je hier.

Stan&CO – 2 april geopend voor de Paasbrunch

Luxe Paasbrunchen bij restaurant Florent in Utrecht

Bij Florent is het allemaal ontzettend luxe: bij binnenkomst krijg je een glas cava (jum!) om vervolgens je favoriete Paasbrunch zelf samen te stellen. Kies een gepocheerd ei of een roerei met avocado, spinazie en huttenkase of ga voor de combinatie zalm, spinazie en Hollandaise. Meer zin in bacon? Ook daar is een fijne combinatie mee: bacon, spinazie en Hollandaise. Als je denkt dat het hierna ophoudt dan heb je het mis. Na het goddelijke eitje krijg je een Florent dessert. Wat dat precies inhoudt? Dat is een verrassing. Je sluit de brunch af met koffie, thee en ambachtelijke paaseitjes. Oh, en ook fijn: gedurende de brunch krijg je onbeperkt tafelwater. Reserveren kan je hier doen.

Restaurant Florent – De brunch wordt geserveerd op beide Paasdagen vanaf 11:00 en kost €22,50

Uitgebreid brunchen bij restaurant Zuiver in de wijk Leidsche Rijn

In de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zit restaurant Zuiver, waar je op eerste Paasdag terecht kunt voor een brunch. BubbelS zorgt tijdens de brunch voor de sfeervolle muziek, er is een speciale speel- en knutselruimte ingericht voor de kids. De brunch kost €34,50 en voor kinderen tot 12 jaar €16,50. De prijzen zijn exclusief drankjes. Enthousiast geworden? Je kunt hier je reservering plaatsen.

Restaurant Zuiver – Op eerste Paasdag geopend voor de brunch.

Wat te doen met Pasen in Utrecht?

Klaar met al het eten tijdens Pasen? Geen zorgen: je hebt genoeg te doen in Utrecht! Bezoek een van de festivals in de stad en ervaar Utrecht op z’n Paasbest.

Bezoek gratis het Werkspoor Festival met Pasen in Utrecht

Van 30 maart tot en met 2 april is het Werkspoor festival 2018 te vinden in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Hier vind je de leukste pop-up keukens, de meest gezellige barren, live entertainment en natuurlijk vermaak voor de kinderen. Het leukste? Dit festival is gratis! Een aanrader om toe te voegen aan je Paasweekend.

Werkspoor Festival – van 30 maart tot en met 2 april in het Werkspoorkathedraal

Ga naar Festival Tweetakt in Utrecht

Vanaf goede vrijdag is Festival Tweetakt in Utrecht te vinden: hét kunstenfestival met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en games, cabaret en natuurlijk stand-up comedy. Vanaf 30 maart tot en met 10 juni is dit festival te vinden door heel Utrecht. Door de hele stad kun je voorstellingen zien en op het Neude is een podiumkas te vinden. Vrijwel iedere dag zijn hier muziekoptredens te vinden.

Festival Tweetakt – Vanaf 30 maart te vinden door heel Utrecht.

Open het terrasseizoen bij het Terrassen Festival Utrecht

Het wordt langzamerhand al wat warmer en we hopen dat we onze winterjas kunnen opbergen en massaal het terras op kunnen om te genieten van fijne drankjes en de zon. Op 30 en 31 maart wordt het Janskerkhof in Utrecht omgetoverd tot een megaterras waar je de meest lekkere wijn, (speciaal)bier en cocktails drinkt. Ook zijn er foodtrucks te vinden en is er natuurlijk gezorgd voor muziek. Het festival is gratis te bezoeken. Op goede vrijdag kun je er terecht van 17:00 tot 1:00 en op zaterdag van 13:00 tot 1:00. Goed om te weten: je kan hier alleen maar met pinpas betalen. Voor een bierglas betaal je €4,- borg, als je je glas inlevert krijg je dit bedrag natuurlijk gewoon terug.

Terrassen Festival Utrecht – 30 en 31 maart geopend.

Vier jij Pasen in Utrecht?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply