Plein Den Haag
Den-Haag, Nederland, Zuid-Holland

Hapje of een drankje? Bij Het Plein Den Haag is er genoeg keus!

Ben je in Den Haag en heb je zin in een hapje of een drankje? Dan heb je in Den Haag op twee plekken waar meerdere horecagelegenheden bij elkaar bevinden op de juiste plek: de Grote Markt en het Plein Den Haag! Het Plein ligt midden in het centrum van Den Haag dichtbij het Binnenhof. Het is omringd door historische stadswoningen en heeft vele verschillende plekjes om te genieten van een hapje en een drankje.

Rondom het Plein zitten verschillende restaurants. Het eerste plekje is het Cafe Restaurant Luden, hier kan je 7 dagen in de week terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner. Daarnaast zit Millers, de plek waar je terecht kunt voor Asian streetfood & cocktails. Na je etentje of drankje kunnen de voetjes van de vloer! Of kies voor het Eetcafe Cloos, een Italiaans georiënteerd restaurant, wat op vrijdag- en zaterdagavond wordt omgetoverd tot een danscafé! Hier tegenover zit Cafe Terras Berger, een heerlijk terras midden op het Plein. Daarnaast zit de Pizzeria La Piazza.

Aan de rechterkant van het Plein zit helemaal op het hoekje Grand cafe de Tijd, hier kun je lunchen. Wat nog leuker is, is dat vanaf 16:00 uur de houtskoolgrill aan gaat waarna je heerlijk kunt genieten van steaks, burgers, en spare ribs.. Naast de Tijd zitten de kleine tentjes Café Restaurant De Eeuwige Jachtvelden en Bar Restaurant Barlow. Daarnaast zit het Belgische biercafé van het Plein: Cafe restaurant Leopold. En dan volgen de cafés Plein XIX, De Haagsche Kluis en het Italiaans Restaurant Gusto!

net buiten het Plein Den Haag

Als je de straat iets verder doorloopt zit je bij het restaurant South of Houston, daarnaast zit Hudson Den Haag. Hudson wordt op donderdag, vrijdag en zaterdagavond omgetoverd tot misschien wel het meest bekende danscafé van Den Haag: Danzig. Naast de Danzig vind je Café Restaurant Schlemmer en aan het einde kan je heerlijk onbeperkt tapas eten voor maar € 22,50 bij LEEF tapas.

Plein Den Haag

Fotocredits: Nicky Slootweg

Net buiten de kring van ’t Plein, heb je nog meer plekjes waar je kunt genieten van een drankje en of hapje! Wave Cocktailbar & Dance Bar, De Basiliek, Happy Tosti, Pizzeria Pinocchio en Dapp frietwinkel. Voor ieder wat wils in deze omgeving.

Historische panden

Naast de verschillende cafés, restaurants en bars zijn er genoeg historische panden te bekennen op het Plein, zoals het beroemde Mauritshuis. Het Mauritshuis is het Koninklijk Kabinet van Schilderijen, met topstukken van Vermeer, Rembrandt, Steen en Frans Hals. Ook heb je het gebouw het Logement van Amsterdam. Hier sliepen toentertijd afgevaardigden van de stad Amsterdam tijdens hun bezoek aan het Binnenhof. Tussen Lange Poten en Korte Poten staat het Logement van Rotterdam. Een van de cafés op het Plein is de De Haagsche Kluis, vroeger was hier een effectenkantoor gevestigd.

Vervoer

Je kan op verschillende manieren naar ’t Plein Den Haag toe komen: lopend, fietsend en natuurlijk stoppen er ook diverse trams in de buurt, namelijk de lijnen 1, 2, 3, 4, 6, 9, 15, 16 en 17. Het Plein is ongeveer 10 minuten lopen naar Den Haag CS. Je auto kan je parkeren onder Plein, een parkeergarage die 24/7 uur open is.

Ben je in Den Haag? Zin in een hapje of een drankje? En wil je eerst langs diverse tentjes lopen voordat je jouw plekje uitkiest? Ga dan naar ’t Plein!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply