kunst street art Breda
Breda, Nederland, Noord-Brabant

Op zoek naar de prachtige en verborgen street art in Breda

Vroeg in de ochtend (oke, relatief vroeg) zet ik een overheerlijk kopje koffie en kijk ik door het keukenraam de tuin in. Ik zie aan de lucht (en de weerapp) dat het een mooie dag gaat worden. Er zijn twee opties die mij te binnen schieten. Heel de dag chillen in de tuin óf iets actiefs gaan doen en mijn eigen mooie stad verkennen. Ik besluit voor het tweede te gaan en pak mijn telefoon erbij. Open de app ‘Blind Walls Gallery’ en zoek een leuke route om opzoek te gaan naar de verborgen street art in Breda.

Na ons kopje koffie sleur ik mijn aanstaande mee en zitten we binnen no time op de fiets. We splitsen de route op. Het eerste gedeelte kunnen we te voet afleggen en zetten onze fietsen in de kelder van de parkeergarage Concordiastraat en beginnen vanaf daar onze tour.

street art in Breda

De app die ik gebruik om de street art in Breda te spotten, Blind Walls Gallery, is erg handig, een route uitstippelen lukt echter niet. Je kan de plattegrond er wel bij pakken om te kijken waar de kunst zich bevindt. De route die hierboven is uitgestippeld, heb ik zelf gemaakt. Uiteraard ben je er zelf  vrij in wat je gaat zien en hoe lang de route wordt. Je kunt je via de website (onderaan het artikel vind je de link) opgeven voor een groepstour.

street art in Breda

We kijken onze ogen uit. Wat een super mooie street art in Breda, juist omdat het smalle steegjes zijn of oude gebouwen zijn krijgt het zo’n fijne vibe. De ene muurschildering is nog waanzinniger of eigengereider dan de ander. De stad zie ik nu door de ogen van de kunstenaars. Mooi hoe ze dat op deze manier kunnen weg zetten!

street art in Breda

Om van het ene steegje naar de ander te komen moeten we zo nu en dan de drukke winkelstraat oversteken. Iets wat ik eigenlijk maar irritant vind. Ik zie veel mensen langs elkaar lopen die geen idee hebben van al het moois wat er achter de drukke winkelstraat schuilt. Wat een gemis voor ze!

street art in Breda

Na het mooie en redelijk korte rondje, halen we onze fietsen weer op en vervolgen we onze tweede route die aardig wat langer is. We willen nog meer zien! Veel meer!

Meer street art in Breda spotten tijdens de tweede ronde

street art in Breda

Onderweg zien we al snel dat iedere saaie grijze tunnel versierd is met mooie kunst. Zo krijgt ieder mooi stukje kunst een extra dimensie. We fietsen langs ‘de parel van het zuiden’ zo het industrieterrein op. Fietsend rijden we langs oude verlaten industrie gebouwen. Mijn handen jeuken om hier ook foto’s van te schieten. Even later rijden we richting het centrum en verschijnt er een gigantische muur van wel twintig meter lang voor ons. Vol met kunst. Zoveel kunst dat ik even niet goed weet waar ik allemaal moet kijken. Overweldigend.

street art in Breda

Even later draai ik mijn fiets de Veilingkade op. Op zoek naar nog meer moois. Aan de linkerkant zien we een muurschildering van twee handen in elkaar gestrengeld. Plots zien we zo’n gaaf stekkie en stappen we snel van onze fietsen af en lopen ernaartoe. Dit concept verdient zijn eigen hoofdstuk en wil ik niet zomaar terloops vermelden in deze blog. Helaas, jullie moeten nog even geduldig wachten tot ik hier een blog over ga schrijven!

street art in Breda

We vervolgen onze route langs het water de Nieuwe Mark en besluiten eerst nog even een drankje te gaan doen bij de Huiskamer aan het water. Ideaal om mensen te kijken, wat ik persoonlijk een erg leuke bezigheid vind. Na het drankje sluiten we onze mooie kunstroute af langs de laatste muren. Ik kon het niet laten om zelf nog even te poseren voor zo’n mooie muur:

street art in Breda

Ik moet zeggen dat ik verrast ben over de wondermooie kunst die Breda bezit. Pak je fiets en ontdek het zelf!

Meer informatie over Blind Walls Gallery in Breda

Tours zijn te boeken van april tot en met oktober, iedere laatste zondag van de maand. Tijdens de tour vertelt Dennis (de oprichter) verhalen en leuke weetjes achter de muurschilderingen

Dit artikel is geschreven door gastblogger Anneloes.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply