Groningen, Groningen, Nederland

Koninklijke high tea bij Prinsenhof Groningen

Altijd al eens koninklijk willen high tea-en met de lekkerste taartjes en broodjes? Prinsenhof Groningen is de ultieme plek. Midden in hartje Groningen, achter de Martinitoren, vind je het Prinsenhof. Dé plek om even het drukke stadsleven te ontsnappen en te genieten van heerlijk kopje koffie, lekkers uit eigen patisserie en nog veel meer andere verwennerijen. Een echte aanrader om bij Prinsenhof Groningen te high tea-en!

Prinsenhof Groningen is een erg bijzondere plek. Het bestaat uit verschillende delen zoals een luxehotel, een grand café, een cocktailbar maar ook een tuin. De tuin wordt ook wel de prinsentuin genoemd en het is erg leuk om in de zomer een kopje thee te drinken bij het theehuis

.Prinsenhof GroningenPrinsenhof Groningen

Een stukje geschiedenis over het Prinsenhof: vroeger, in de middeleeuwen, was het in bezit van een religieuze groepering en werd een deel van het gebouw gebruikt als Fraterkerk. Later werd het een officieel verblijf van de prinsen van Nassau. In de 19e eeuw werden de gebouwen gebruikt als ziekenhuis voor Franse militairen en veel later zelfs een marechausseekazerne. Prinsenhof Groningen is een gezamenlijke horecaonderneming van topondernemers. Jacques Muller & Frank Verbeek (Hotel de Ville, restaurant Muller & De Pauw) en Johannes Jacobs & Wessel Zijp (The Four Roses, De Plaats Melkema en ’t Feithhuis) zijn het brein achter het prinsenhof Groningen. Tip! Bezoek ook een van hun horecaonderneming en proef, en ervaar, de passie van deze heren.

De high tea bij het Prinsenhof is in één woord geweldig maar ook enorm lekker. Je kan kiezen voor een afternoon tea of high-tea, het grote verschil is of je een glaasje cava wilt, wat zeker een aanrader is, maar de verwennerijen zijn gelijk. Alle patisserie komt uit de eigen keuken en ziet er dan ook geweldig creatief uit. Een smaaksensatie in je mond. De locatie waar je van je high tea geniet, maakt je geluksmomentje wel echt compleet.

Prinsenhof Groningen

Wat krijg je bij een high tea bij Prinsenhof Groningen?

Bij binnenkomst kies je een lekker plekje uit, bijvoorbeeld op de fauteuils bij het raam of in het zonnetje in de binnenplaats. De high tea start met een potje thee en een glaasje Cava. Vervolgens arriveert een heerlijke mini-quiche met een Gronings mosterdsoepje. Het spektakel gaat los want de etagère arriveert met huisgemaakte brownies, appeltaartjes, bonbons, scones, petit fours, macarons en sandwiches.  Een feestje op tafel en nu is het tijd om lekker te genieten!

Koninklijk? Een leuk weetje, ons koningspaar, maar ook prinses Beatrix, hebben mogen genieten van al het lekkers wat het Prinsenhof heeft te bieden.

Meer informatie over Prinsenhof Groningen

Openingstijden: High tea is dagelijks van 14.30 – 17.00 uur geopend. Meer openingstijden zijn te vinden op de site.
Adres: Martinikerkhof 23 in Groningen

Dit artikel is geschreven door gastblogger Melissa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply