Schaatsboot Mechelen
Antwerpen, België, Mechelen

Schaatsen op een drijvende ijspiste: de Schaatsboot

It’s beginning to look a lot like Christmas! De winter is helemaal in het land en hoewel de temperaturen steeds vaker flirten met het nulpunt en m’n tenen deze kou niet echt aankunnen, heeft dit seizoen ook wel iets heel magisch. Kerstmarktjes, verlichte straten, warme kerstsokken én een echte ‘Schaatsboot’. Ge-wel-dig!

Het is nog nét niet koud genoeg om de rivieren en meren te doen bevriezen en om onze schaatsen uit de kast te halen, maar je kan je wel begeven op glad ijs in Mechelen. Daar ligt sinds kort een ‘schaatsboot’ op het water. Een drijvende ijspiste om het zo maar even te zeggen.

Het is de allereerste keer dat er een dergelijke piste in Mechelen geopend werd en ik vind het zeker een meerwaarde geven aan de stad. Een schaatsbaan is toch niet zó speciaal, zou je denken. Maar door zijn bijzondere plaats, gekleurde lampjes en in Kerst-thema versierde bomen ernaast, is deze piste heel aangenaam om een avondje op door te brengen.

Uniek in de wereld
De Schaatsboot ligt te midden van het stadscentrum van Mechelen en is heel makkelijk bereikbaar. De piste is trouwens écht uniek. Het is wereldwijd de eerste drijvende schaatspiste op een rivier! De kerstlichtjes en gekleurde discolampen maken het helemaal af. Zeker de moeite waard dus.

Dit is de perfecte gelegenheid om je familie en vrienden op te trommelen en te genieten van de piste, de winterse temperaturen en de vele gezellige lichtjes rondom je. En je daarna opwarmen met een lekkere warme chocomelk, natuurlijk. Want dat kan vlakbij op de Vismarkt, het gezelligste marktje van de stad. Dus, wat houdt je nog tegen?

Nog tot begin januari kan je je beste schaatskunstjes bovenhalen. De Schaatsboot Mechelen is elke dag geopend en voor slechts € 7,- toegankelijk.

Meer informatie over Schaatsboot Mechelen

Openingstijden: Maandag tot en met donderdag: 11:00 tot 21:00 uur. Vrijdag tot en met zondag: 11.00 tot 22.00 uur. Zondag 24 en 31 december: 11.00 tot 17.00 uur. En maandag 25 december en 1 januari: 14:00 en 21:00 uur.
Adres: Op de Dijle ter hoogte van de Vismarkt & Haverwerf in Mechelen

Dit artikel is geschreven door gastblogger Leen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply