The Tiger Club
Breda, Nederland, Noord-Brabant

The Tiger Club Asian Streetfood

Het is zaterdagochtend. Veel te vroeg zit ik met mijn kopje koffie in onze erker, een beetje naar buiten staren. Het is grauw en zo nu en dan valt er een buitje. Heerlijk Nederlands weer (sarcastisch bedoeld) – Maar goed. Het is alweer twee weken geleden dat we uit eten gingen. Hoogste tijd om maar weer eens te gaan. Maar waar? Zaterdag is nu niet de beste dag om te besluiten dat je diezelfde avond uit eten wilt. Zo gigantisch irritant vind ik dat. Je moet toch gewoon op de bonnefooi kunnen beslissen waar je heen wilt en niet een week van te voren. Dan weet ik toch helemaal niet wat ik wil eten? Zo weet ik al dat er al aardig restaurants afvallen – helaas. Hadden maar meer restaurants het principe van The Tiger Club.

Je kan daar zo binnenkomen vallen wetende dat er gewoon plek is. Oké, het kan zo zijn dat je eerst even een drankje moet nuttigen aan de bar omdat alle tafeltjes bezet zijn. Wat alleen maar meer toevoegt aan de relaxte sfeer die er hangt. Zo kan de eigenaar gezellig een kletspraatje met je maken of kan je heerlijk mensen kijken vanaf de bar. Niet alleen mensen kijken is leuk, maar ook de impressie die ze hebben neergezet klopt gewoon. De moderne stijl met schoolstoeltjes, strakke meubels, gave muurschildering, mooie groen/blauwe voorgevel en mos aan de muur – já mos – zet het juiste sfeertje weg, van drukte en gezelligheid. Ik heb alleen geen idee of mensen boven de vijftig het lang op die stoeltjes uithouden, maar dat is dan ook waarschijnlijk het principe. Lekker eten en gezelligheid maar niet te lang blijven plakken, zodat de mensen aan de bar zitten niet te lang hoeven te wachten voor een tafel. En het mooie is, ik heb nog geen één keer het gevoel gehad dat we te lang bleven plakken.

Als ik het concept van The Tiger Club zou gaan vergelijken met een sushirestaurant dan denk ik dat ik de eigenaar achter me aan heb zitten met een pollepel. Groot gelijk zou hij hebben, omdat ik het restaurant dan echt geen recht aan doe! De menukaart ligt op elk tafeltje en elke keer kan je bestellen zoveel je wilt (elk gerecht heeft zijn eigen individuele prijs). Genoeg variatie van vis, vlees, vegetarisch en alles wordt vers bereid. Wat je ook proeft! Zo is de soft shell black pepper crab om je vingers bij af te likken. Een smaaksensatie in je mond. Zo ook met de buns. De Chef’s special krijgt elke maand zijn nieuwe draai en als er weer een nieuw seizoen voor de deur staat veranderen ze wat gerechten op de kaart. Heel belangrijk! Bij het eten kan je kiezen uit een aantal soorten thee. Niet mijn ding, maar ik geloof voor velen wel. Zo dronk ik in Groningen een aantal maanden geleden groene thee. Niet zoals we kennen uit een theezakje maar echt zo’n vieze bulb thee. Niet voor mij! Blegh. Doe voor mij maar een lekker Japans biertje – uiteraard met mate.

The Tiger Club

Meer informatie over The Tiger Club

Openingstijden: dinsdag t/m donderdag van 16:00 tot 22.00 uur, vrijdag t/m zaterdag van 16.00 tot 12.00 uur en zondag van 16.00 – tot 22.00 uur.
Adres: St. Janstraat 4 in Breda

Dit artikel is geschreven door gastblogger Anneloes.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply