Den-Haag, Nederland, Zuid-Holland

Proef de passie in dit unieke concept: Trammmhuys in Voorburg!

Wellicht heb je in de binnenstad van Den Haag weleens een sfeervolle tram zien rijden, waar je ook in kunt eten. Dit is de, ondertussen welbekende, Hoftrammm! Een bijzondere plek om een bijzondere avond te hebben, waarbij je de meest prachtige gerechten voorgeschoteld krijgt. Sinds november 2017 hebben dezelfde ondernemers, Executive Chef Pierre Wind en Bobby van Galen een tweede unieke restaurant geopend, het Trammmhuys. Niet een restaurant in een tram, maar een tram in een restaurant. En ik mocht er heen voor Chapter Adventure!

Pronkstuk in het Trammmhuys

Je kunt er niet om heen, maar het pronkstuk van het restaurant is de gigantische tram, achterin het restaurant. Een echte HTM tram met de herkenbare rood/crème kleuren. Ik was er zo van onder de indruk, dat ik even een kijkje ging nemen. Ik werd gelijk vanuit de tram door de toppers van de keukenbrigade begroet, die ons de hele avond heerlijk zouden gaan verrassen en verwennen.

Trammmhuys

Naast de echte tram die fungeert als open keuken, tref je in het hele restaurant leuke details aan die er voor zorgen dat je het idee hebt dat je echt in een oude remise zit. Printplaatjes van de tram als borden, de oude knopjes waarmee je de tramdeur moest openen als vaasjes en een heuse rails aan het plafond!

Uniek concept

Behalve het gepassioneerde personeel en het bijzondere interieur, is ook het concept écht uniek. Bij het Trammmhuys geef je van tevoren aan voor welk bedrag je wilt eten. Zo kun je bijvoorbeeld voor €25,- een leuk menu krijgen, maar je kunt ook all the way gaan en zeggen: “Voor €300,- willen wij met twee personen eten en drinken”. Vervolgens gaat Pierre door totdat je na 8 of 9 gangen écht niets meer kunt eten. Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wilt, en dit is “kicken”, zoals Pierre zou zeggen.

Bij het Trammmhuys staat “cuisine a la table” centraal, waarbij ze er een spektakel van maken aan tafel. Hier is duidelijk niets van overdreven! Pierre stuitert de hele avond door het restaurant heen en maakt er écht een feestje van.

Aan de pillen 

Wat ons te wachten staat is een unieke avond. En deze beginnen we met een pil! Deze flinke capsule bevat een ingrediënt dat je smaak neutraliseert. Op deze manier kun je extra genieten van alles dat je voorgeschoteld krijgt. Terwijl de pil zijn werk doet en mijn tong laat tintelen, wordt er bij ons aan tafel een tweekleurig broodje gebruleerd. Het idee van cremé brulee, maar dan dus met een broodje.

 

Trammmhuys

We krijgen verschillende gangen met de meest bijzondere creaties. Dingen waarvan je niet eens wist dat je er mee kon koken. Wat dacht je van trekdrop brood? Of een toastje met erwtenpuree en knettersuiker? Over ons voorgerecht nog maar niet te spreken! Er werd OP de tafel een serieus schilderij gemaakt door Pierre, met verschillende kleuren saus en poedertjes. Het bestek lag er bij voor de sier, want we mochten het gewoon met onze handen eten. Het leuke van dit ‘schilderij’? Doordat je het eten door het kleurenpalet van sausjes heen haalt, smaakt iedere hap weer anders.

Trammmhuys

Kwart over acht

Ik hoorde Pierre bij een andere tafel zeggen dat de Hoftrammm om 20:15 langs zou rijden. Ik keek op mijn horloge en het was precies 20:15 uur. Vervolgens keek ik naar buiten, en daar was de tram, exact volgens de dienstregeling. Pierre sprintte naar buiten en heeft zo naar iedereen in de tram gezwaaid, om daarna weer rustig verder te gaan met zijn culinaire kunstwerken.

Trammmhuys

Dessertwip

Bij het nagerecht werd ik zelf aan het werk gezet. Ik kreeg een dessertwip, vol met fijne, zoete hapjes, inclusief een bonbon die nog niet eens in Nederland te krijgen is. Deze wip moest ik in één handomdraai omdraaien. De wip, gemaakt van een koekje, moest ik vervolgens in een ouderwetse koffiefilter doen en kapot slaan met een hamertje. De cookiecrumble over het dessert heen strooien et voila: een heerlijk nagerecht!

Trammmhuys

Fantastische avond bij Trammmhuys

Wat een fantastische avond hebben wij gehad! Doordat ik vorig jaar de Hoftrammm ervaring heb mogen meemaken, had ik enigszins een idee wat ik van het Trammmhuys kon verwachten. Toch is mijn verwachting overtroffen, want dit fijne circus had ik niet verwacht! Het restaurant is klein met zijn 28 couverts, maar hierdoor is het knus en intiem en werd iedereen meegenomen in het feestje van Pierre. Zowel Pierre als een ieder ander die er werkt zit boordevol passie en dat stralen ze uit. Er is een gave interactie tussen personeel en de gasten, wat het echt een beleving maakt! Een beleving die ik iedereen kan aanraden.

Trammmhuys

Heb je iets te vieren, of wil je jezelf trakteren op een bijzondere avond uit? Op zaterdag en zondag kun je terecht bij het Trammmhuys in Voorburg. Wil je uniek eten en ook nog iets van prachtig Den Haag zien? De Hoftrammm is ook een aanrader. Voor beiden is reserveren aan te raden, zeker voor de tram. Deze is door zijn populariteit standaard twee/drie maanden van  te voren al volgeboekt.

Meer informatie over het Trammmhuys in Voorburg

Adres: Laan van Middenburg, in Voorburg
Openingstijden: zaterdag en zondag geopend van 17:00 tot 23:00.

Wil je meer informatie over de Hoftrammm, die door Den Haag rijdt? Dat lees je hier.

Dit artikel is geschreven door gastblogger Daisy.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply