Tres Tapas en Winebar
Nederland, Utrecht, Utrecht

Bites en borrels bij Tres Tapas en Winebar in Veenendaal

Op een mooie zomeravond is het terras van Tres Tapas en Winebar in Veenendaal centrum binnen een oogwenk gevuld. Toch wist ik samen met mijn moeder een tafeltje te bemachtigen. Die we minstens zo snel vulden met – jawel – tapas. Of ze lekker waren? Just keep on reading. 

Niets staat zo gezellig op tafel als tapas. Alles wordt geserveerd in mooie, gekleurde schaaltjes, houten plankjes en heeft een hap-slik-wegformaatje. Voor je het weet staat er een smakelijk feestje voor je neus. En dat is nooit verkeerd, toch?

Om onze trek te stillen, bestelden wij van de ‘Bites’-kaart: brood met aioli, bruchetta en kruidenboter én pinchos. Pinchos is de Spaanse benaming voor broodtapas. Ze zijn er in allerlei variaties. Wij kregen de kleine traktakties voorgeschoteld met tonijnsalade en rode ui en carpaccio met Parmezaanse kaas en truffelmayo. Pinchos wordt ook wel ‘broodtapas’ genoemd. In handig hap-slik-wegformaatje.

Tres Tapas en Winebar in Veenendaal

Oké, we hebben een beetje vals gespeeld. We bestelden pinchos in plaats van tapas – warme en koude mini’s. Maar who cares: het was héérlijk! De knapperige ‘broodtapas’ zijn rijkelijk belegd en mooi opgemaakt op het houten broodplankje. Ook het brood in combinatie met tapenade (vergeet vooral de zon niet in dit plaatje) is smakelijk.

De echte Spaanse pinchos bij Tres Tapas en Winebar

En laten we eerlijk zijn: de prijs is ook lekker. Je betaalt €5,- voor pinchos en €4,50,- voor de goed gevulde broodplank met tapenade. Je krijgt zes pinchos per ‘smaak’, waardoor we twaalf bijtklare tapas hadden en nog eens een flinke portie brood. Voor nog geen €15,-!

Tres Tapas en Winebar in Veenendaal

Genieten van een goed gevulde broodplank met aioli, bruchetta en kruidenboter. Yum!

Onbeperkt tapas eten bij Tres Tapas en Winebar in Veenendaal

Wil je onbeperkt tapas eten? Dat kan voor €27,95 per persoon. Exclusief drinken. Heb je zin in een lekkere lunch? Bestel voor 17.00 uur het lunchplankje voor slechts €7,50 en jouw dag kan niet meer stuk. 

Veenendaal is een hotspot rijker!

Met Tres Tapas en Winebar is Veenendaal in de J.G. Sandbrinkstraat een hotspot rijker. De drukbezochte en vrij recentelijk geopende zaak moet concurreren met verschillende andere eettentjes, waaronder Proeflokaal Bregje aan de overkant. Maar daar lijken ze weinig moeite mee te hebben. Zomer of winter: bij Tres Tapas en Winebar loop je tonnetje rond en tevreden weer de deur uit. 

Ook de tot in detail doorgevoerde huisstijl van Tres Tapas en Winebar blijft niet onopgemerkt. Tip: Wil je zeker zijn van een plekje? Reserveer!

Meer informatie over Tres Tapas en Winebar in Veenendaal

Openingstijden: Van maandag tot en met donderdag van 12.00 tot 00.00 uur. Op vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 01.00 uur en op zondag van 12.00 tot 00.00 uur. De openingstijden gelden alleen voor de zaak in Veenendaal.

Adres: J.G. Sandbrinkstraat 5 in Veenendaal, Ophemertsedijk 2 in Tiel en Rijksstraatweg 80 in Meteren.

Dit artikel is geschreven door gastblogger Kelly.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply