Villa Augustus
Nederland, Zuid-Holland

Rust en ruimte bij Villa Augustus in Dordrecht

Tussen alle drukte door even tot rust komen in een groene omgeving met goed eten (uit de groene omgeving) en verder even helemaal niks. Onder het genot van vogeltjes die fluiten, kabbelend water en de geur van vers brood. En daarvoor hoef je geen uren te reizen, want Villa Augustus in Dordrecht is dé plek! 

Samen met een vriendinnetje van mijn studie ging ik naar Villa Augustus in Dordrecht. Villa Augustus is een hotel en restaurant in een omgebouwd pompgebouw. Dat is op zich al tof, maar de grote (moes)tuin eromheen maakt het nog mooier!

Veel eten uit deze tuin wordt gebruikt voor de gerechten die op de menukaart staan. Dat maakt dat er elke twee maanden een nieuwe kaart is met producten die passen bij de tijd van het jaar! Iets van ik persoonlijk heel erg leuk vind! Overige producten komen vooral van lokale bedrijfjes uit de omgeving. De prijzen van de lunchgerechten zijn allemaal rond de 8 tot 10 euro en vallen dus erg mee!

Villa Augustus

Voordat we gingen eten zijn we eerst even gaan wandelen door de tuinen en wezen struinen door het winkeltje! Meteen kwam de wens tot mijn eigen moestuin weer terug…helaas, zonder tuin wordt dat wel erg lastig en aan die groene vingers moet ik ook nog even werken…Dat hebberige gevoel, kreeg ik ook in het winkeltje: Genoeg leuke spulletjes voor in huis, boekjes en versgebakken brood. Dus met lege handen naar huis gaan, is me niet helemaal gelukt.

Met het uitzicht op de tuin, en een tas gevuld met brood vonden we een plekje buiten op het terras. De service is snel, maar niet opdringerig. Wat me gelijk opviel is de variatie aan mensen. In mijn ogen een gezellige menging van ‘kakkers, gezinnen en boswachtertypes’, als ik dat zo mag zeggen. Daarnaast zag ik ook veel mensen alleen zitten met een laptop of een krantje, een kopje koffie en genietend van het uitzicht. Ook een fijne plek om te werken dus!

Villa Augustus

Mijn studiegenootje en ik waren daar eigenlijk ook voor gekomen: onze onderzoeken bespreken én lekker eten tegelijkertijd. Het leek ons een bijzonder goed idee! Ik nam een gemberthee en een zuurdesembroodje met auberginepuree, rucola, paprika en ansjovis. En aangezien ik wat aan mijn ijzertekort moet doen, is ansjovis een goede optie. De combinatie met de auberginepuree is daarnaast ook heel erg lekker! Aanradertje! Mocht je daar niet zo van houden, dan hebben ze genoeg andere keus, zoals huisgemaakte pizza’s uit de houtoven.

Daarna toch echt naar het restaurant, want in de regen eten is toch iets minder leuk. De tafels binnen zijn ruim opgesteld en passen goed in het industriële interieur. Er is een leestafel, een lage zithoek en er zijn hogere ‘eettafels’.  We kozen voor de lage zithoek om daar, met een goede koffie, dan echt aan het werk te gaan. En zo hadden we én ons werk gedaan én een leuke tijd gehad. Ik ga zeker nog een keertje terug, zonder studieboeken, mèt een zonnebril! Ben je al overtuigd?

Meer informatie over Villa Augustus Dordrecht:

Openingstijden: maandag tot en met donderdag van 7:00 uur tot 24:00 uur. Vrijdag geopend van 7:00 uur tot 1:00 uur, zaterdag van 8:00 uur tot 01:00 en zondag van 8:00 uur tot 24:00 uur.
Adres: Oranjelaan 7 Dordrecht (vlakbij Rotterdam)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply