VISSCH festival
Den-Haag, Nederland, Zuid-Holland

Noordzeevis steelt de show bij Vissch Festival!

Liefhebbers van vis kunnen hun hart gerust ophalen bij VISSCH! In de Scheveningse visafslag wordt een groot evenement georganiseerd waarbij Noordzeevis helemaal centraal staat. Wij vertellen je er meer over.

Dit jaar viert VISSCH festival haar vijfjarig jubileum! Sinds 2013 wordt dit succesvolle evenement georganiseerd met als doel om de vis uit de Noordzee op de kaart te zette. Sinds 2014 is Vissch dan ook een heuse Haagse stichting met als doel de promotie van vis, de visserij, het havengebied en de horeca in Scheveningen op de kaart zetten. Ieder jaar wordt een parel van een vis gekozen: een ‘vergeten’ vis die meer gegeten mag worden. Dit jaar is dat de schol: het bekende platte visje dat op de zeebodem van de Noordzee leeft, niet ver van de kust vandaan.

Wist je dat de schol vrijwel direct wordt geëxporteerd naar Zuid-Amerika? Veel mensen weten, vooral in Nederland, niet wat ze met zo’n lekkere vis als de schol aan moeten. Daarom staat dit visje tijdens het festival centraal. Behalve de schol kan je ruim 30 andere soorten vis proeven die afkomstig zijn uit de Noordzee.

Wat is er te doen tijdens VISSCH festival 2018?

Vrijdag 29 juni, zaterdag 30 juni en zondag 1 juli kan je genieten van de heerlijke vissen die afkomstig zijn uit de Noordzee, samen met een heerlijk drankje en fijne muziek. De entree van Vissch is gratis, hoe leuk is dat? Er komen diverse chefs uit de regio kookdemonstraties geven, er zijn workshops vis fileren, er zijn foodtrucks en barretjes aanwezig en natuurlijk wordt er gezorgd voor fijne muziek.

Meer informatie over VISSCH festival

Adres: Visafslagweg 1, Scheveningen (in Den Haag)

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply