Vondelpark in Amsterdam
Amsterdam, Nederland, Noord-Holland

Heerlijk vertoeven in het Vondelpark in Amsterdam

Het is voorjaar, de zomer staat bijna voor de deur en de afgelopen weken is het heerlijk weer geweest. Hopelijk blijft het de hele zomer zulk zomers weer! En hoe fijn is het dan om met prachtig weer te gaan relaxen met vrienden in het Vondelpark in Amsterdam? 

Het Vondelpark in Amsterdam is dan ook wel de klassiekers onder de parken. Een van mijn favorieten bezigheden in het park met vrienden is picknicken. Leg je picknickkleed uit op de uitgestrekte grasvelden in de zon of lekker in de schaduw onder een boom. Bij een picknick denk ik aan salades, broodjes en fruit. Lekker licht en gezond. Zo kun je met mooi weer zonder schuldgevoel iedere dag in het park eten in plaats van thuis te koken. Mijn favoriete salade is de caeser salade, maar de laatste tijd hou ik ook van de salades die net niet zo standaard zijn. Toen ik de salade ‘Gra­nen­sa­la­de met wor­tel, gra­pe­fruit en munt’ van de AH zag werd ik meteen vrolijk! Zoveel kleur dat wil je toch altijd op je bord? Dat niet alleen is het geschrikt voor de perfect Instagram foto. En zeker bij een picknick word ik al helemaal enthousiast van het perfecte plaatje.

Vondelpark in Amsterdam

Meer dan alleen picknicken

In een park kun je natuurlijk niet alleen maar picknicken of relaxen in het gras. Tof om er doorheen te fietsen over de grote brede fietspaden, maar ook zitten er in het Vondelpark plekken verstopt waar je heerlijk kunt ontbijten zoals het Blauwe Theehuis en Groot Melkhuis.

Openluchttheater in het Vondelpark

Van mei t/m september is het Vondelpark Openluchttheater te vinden in het Vondelpark. In mei vindt altijd het festival plaats en vanaf juni is iedere vrijdag, zaterdag en zondag een uiteenlopend programma met zowel jonge talenten als gevestigde namen. Van dansvoorstellingen en live muziek, tot cabaret, klassieke muziek, en jeugdvoorstellingen. Voor ieder wat wils!

Er is echt van alles te doen in het Vondelpark! Wat doe jij het liefst in het park?

Meer informatie over het Vondelpark in Amsterdam

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply