Drenthe, Emmen, Nederland

Vakantie in eigen land: Wildlands Emmen

Vakantie in eigen land! Met deze temperaturen voelt het ook nog eens zomers (heet) aan! Dit keer ben ik naar dierentuin Wildlands in Emmen geweest. Ik heb er goede verhalen  over gehoord en als je toch in de buurt bent, waarom niet?! Dat Nederland veel moois te bieden heeft zie je onder andere terug op deze plek. De dierentuin is een paar jaar geleden helemaal vernieuwd en nog mooier geworden!

Wildlands Emmen

Wat de dierentuin bijzonder maakt is dat ze is verdeeld in drie zones; de Jungle, de Sahara en de poolgebieden. Of zoals de dierentuin zelf zegt: Jungola, Serenga en Nortica. Door veel aandacht te steken in de natuur voelt het niet aan alsof de dieren in hokken zitten; ze hebben daar echt de ruimte en voor de bezoeker is de beleving groter.

Wildlands Emmen

Vooral de jungle, oftewel Jungola, vind ik echt heel erg tof! Mocht je nog een bezoek aan een botanische tuin op de planning staan, dan kun je net zo goed even naar Wildlands. Want, wauw, ik weet gelijk weer dat ik nog lang niet klaar ben met planten verzamelen voor mijn huisje! De vlinders en vogeltjes die er rondvliegen zijn ook prachtig om te zien.

Wildlands Emmen

Wanneer je naar buiten loopt kom je in het territorium van de apen. Volgens betrouwbare bron, een meisje van 8, zie je meneer Nielson op de foto. Pas trouwens wel op met eten en drinken, want dat pakken die apen gewoon van je af. Door naar de Serenga, helaas een stuk minder plantjes en veel meer zand. Maar zeker niet minder mooi!  Door de hete hitte van deze zomer in Nederland hadden de dieren (inclusief de bezoekers) het wel een beetje zwaar. Gelukkig wat overdekte plekken met restaurants* én een busrit door het gebied heen! “Zeg hallo giraffe, wat sta je ineens dichtbij!’’

Wildlands Emmen

*TIP! voor de vegetariër, veganist, fit-girl of iedereen met een intolerantie raad ik toch aan zelf iets mee te nemen.

Daarna op naar Nortica, of nee toch niet, want daar was ineens een achtbaan! Het kind in mij ontpopte zich, maar na één ritje merkte ik dat ik het beter bij ‘dieren kijken’ kan laten. Mocht je dus op pad gaan met een kleine ukkepuk, dan maak je hiermee waarschijnlijk zijn of haar dag compleet! Ten slotte naar Nortica! Water, water, water en betekent een beetje verkoeling! Heerlijk! Dit gedeelte is een stuk kleiner dan de andere twee gebieden, maar bij elkaar is het een volwaardige wandeling en ben je een dagje zoet!

Ben jij al wel eens bij Wildlands Emmen geweest?

Wildlands Emmen

Meer informatie over Wildlands Emmen

Openingstijden: Iedere dag van 10.00 uur tot 18.00 uur
Adres: Raadhuisplein 99 in Emmen
Entree: Kinderen tot 2 jaar zijn gratis, overige tickets gaan vanaf 25,00 euro

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply