smoothiebowl in Den Haag
Den-Haag, Nederland, Zuid-Holland

5x zomerse smoothiebowl in Den Haag

In april heb ik het geluk gehad dat ik drie weken op Bali mocht vertoeven. Mijn idee van deze vakantie: heel veel surfen en heel veel lekker eten! Ik heb van tevoren zoveel ‘instawaardige’ gerechten voorbij zien komen op Instagram, dat wilde ik ook! And I did! Ik bezocht 5 plekken waar ze een heerlijke smoothiebowl in Den Haag serveren!

Een smoothiebowl, een ware uitvinding als je het mij vraagt. Bevroren fruit, gemixt met melk of yoghurt en mooi gemaakt met diverse toppings. Met de zomer in aantocht is dit een ideaal ontbijt! Makkelijk zelf te maken, maar nog leuker om natuurlijk naar een fijn zaakje te gaan waar ze hem voor je maken. Ik koos natuurlijk voor de laatste optie, en droomde weer even over Bali.

Smoothiebowl in Den Haag eten doe je bij Pistache Café

Een van mijn favorieten in Den Haag. Niet alleen het zaakje is leuk, de bediening is erg vriendelijk en de locatie is ook fantastisch, tegenover de Paleistuinen. Ze hebben een leuk terras, waar je fijn buiten kunt zitten. Ook binnen is het knus en gezellig en hoeven zij er geen moeite voor te doen om mij weer even terug mee te nemen naar Bali! De groene palmbladeren die terug komen in het interieur, maken het helemaal af!

smoothiebowl in Den Haag

Ik kies de acaibowl, een smoothiebowl bereid met de acai bes. Het gerecht ziet er prachtig uit en ik vind het bijna zonde om er een hap van te nemen. Toch kon ik niet wachten en nam ik snel een hap. Deze smoothiebowl was echt ontzettend lekker en smaakte naar meer. Natuurlijk hebben ze hier ook hele andere fijne ontbijtjes en lunchgerechten, zoals het broodje met gerookte ribeye en truffelmayo. Jummie!

Pistache Café – Prinsestraat 134, Den Haag

Nieuwste hotspot voor een smoothiebowl in Den Haag: Mugs and Mermaids

Deze allernieuwste hotspot van Den Haag, gevestigd in de Torenstraat, is vers van de pers! In mei opende de eigenaresse van Mugs and Mermaids haar deuren. Lees hier meer over deze hotspot.

Op de menu kaart vind je heerlijke, maar bovenal kleurrijke drankjes en gerechten. Blauwe chai latte? Roze smoothie? Het kan allemaal! De smoothiebowl is in zowel het blauw als de roze kleur te verkrijgen. Ik was té nieuwsgierig naar de blauwe Mermaid, dus die heb ik uitgeprobeerd. Het lijkt wat vreemd om een blauwe smoothiebowl te nemen, maar hij was overheerlijk. Lekker zoet en behoorlijk vullend.

Mugs and Mermaids – Torenstraat 79, Den Haag

Barista Café: de smoothie bowl die met liefde is klaargemaakt

Barista Café hebben jullie vaker voorbij zien komen op Chapter Adventure, het is namelijk mijn tweede thuis, zoals je hier kunt lezen. Sinds kort hebben ze hier ook een smoothiebowl op de kaart staan, die ik met liefde heb uitgeprobeerd. Net thuisgekomen van een vroege vlucht zat ik hier onderuit geschoven aan mijn met-liefde-klaargemaakte smoothiebowl.

Een heerlijke, frisse smoothiebowl met als basis yoghurt en aardbeitjes, waardoor de smoothiebowl er zo heerlijk roze uit ziet. Vervolgens is de smoothiebowl rijkelijk gevuld met lekkere toppings, zoals noten, rozijntjes, havermout en banaan. Een goed begin van je zomerse dag! Of in mijn geval, een fijne afterflight snack.

Barista Café – Frederikstraat 66, Den Haag

De meest lekkere smoothiebowl in Den Haag eet je bij Buddha Bowl

Buddha Bowl mag natuurlijk niet in het rijtje ontbreken! Sinds het najaar van 2017 zitten zij op het Prins Hendrikplein. Ik was hier al eerder geweest en had toen mijn allereerste smoothiebowl op. Niet wetende dat ik er een half jaar later aan verslaafd zou zijn! Gelukkig is dit een van de betere verslavingen en kan het niet veel kwaad!

Op de foto zie je de Oh my Avocado en de Strawberry Cheesecake. Voor deze heerlijke smoothiebowls kan je me ’s nachts wakker maken. Gelukkig was ik met een vriendinnetje en delen we vaak onze gerechten omdat we beide nooit kunnen kiezen! De strawberry cheesecake variant was wat voller en machtiger, de Oh my avocado wat romiger. Beide smoothiebowls waren te lekker en ze doen het goed als een stevig ontbijt of als een after yoga snack! Een lekkere latte machiatto erbij en je kunt er weer met volle kracht tegenaan!

Buddha Bowl –  Prins Hendrikplein 22, Den Haag

Een smoothiebowl in Scheveningen eet je bij HartBeach

Een smoothiebowl op het strand is misschien wel hét últieme vakantiegevoel! Ik kon dan ook niet wachten op het moment dat de zon scheen en ik heerlijk naar Scheveningen kon gaan.

As girl on a mission, was ik blij dat ze bij Hartbeach ook een bowl op de kaart hadden staan. Ook hier een acaibowl, klaargemaakt met banaan, honing, guarana, appel en granola. Mijn dag kon niet meer stuk. Ik heb heerlijk genoten van dit ontbijtje en ben daarna heerlijk in de zon gaan liggen. Later ben ik nog lekker gaan suppen, lekkerder kan je dag niet zijn!

Hartbeach – Strandweg 3B, Scheveningen

Dit artikel is geschreven door gastblogger Daisy.

Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply